23. septembar 2022.23. sep 2022.
FB stranica: ljubovija.info

FB stranica: ljubovija.info

Duhovne svečanosti Azbukovice: Predavanje prof. dr Duška Lopandića

Prof. dr. Duško Lopandić održao je sinoć predavanje na temu „Nemanjići – vladari i vreme srpskog srednjeg veka“ u okviru programa „Duhovne svečanosti Azbukovice“.

Duško Lopandić je profesionalni diplomata i stručnjak za evropsko pravo i regionalne odnose. Doktorirao je na Univerzitetu Pariz I (Sorbona). Objavio je dvadesetak publikacija i preko sto naučnih radova na temu Evropske unije i međunarodnih odnosa, o današnjem svetu Evropska integracija između nacije i globalizacije, Multilateralna saradnja na Balkanu, kao i knjige iz oblasti istorije: Letopis velikih župana, Vreme sjaja, Vreme tame – istorija srpske diplomatije, Reči su senke dela – istorija diplomatije od Makijavelija do Vilsona, Nemanjići – vladari i vreme srpskog srednjeg veka, Dinastije koje su vladale Evropom, Bitke za Balkan i druge. Godinama piše i knjige i povesti iz oblasti popularne istorije, kao i udžbenike istorije. Objavljivao je i istorijske feljtone i brojne članke u časopisu „Politikin zabavnik“.

Bio je, između ostalog, ambasador Srbije u Lisabonu i Briselu (pri EU). Duško Lopandić živi i radi u Beogradu.

Četvrtog dana „Duhovnih svečanosti“, večeras je na programu duhovna beseda protojereja Dragana Bajića, arhijerejskog namesnika lozničkog i koncert tradicionalne muzike grupe "Kalem". Program počinje u 19 časova u sali bioskopa.
FB stranica: ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa