26. septembar 2022.26. sep 2022.
Unikredit banka predstavila platformu za savetovanje klijenata

Unikredit banka predstavila platformu za savetovanje klijenata

Unikredit banka (UniCredit Bank) u Srbiji predstavila je danas novu platformu "Njoca", koja omogućava savetovanje klijenata u upravljanju i finansiranju obrtnog kapitala radi održavanja neophodne likvidnosti firmi. Reč je o elektronskoj platformi za procesuiranje faktoring proizvoda, odnosno finansijskom instrumentu koji omogućava da na jednostavan način klijenti upravljaju svojim potraživanjima i obavezama, a koji ima za cilj da poveriocima ubrza naplatu potraživanja od dužnika koja dospevaju sa odloženim rokom plaćanja.

Direktor Odeljenja za finansiranje obrtnih sredstava u Unikredit banci Milan Sekulić objasnio je da "NjoCa" platforma u sebi spaja mogućnost da i klijent, kao i njegovi partneri mogu da neposredno sa svojih računara pristupaju sistemu, "da brzo i jednostavno komuniciraju sa bankom i autorizuju zahteve".
"Efektivnost platforme se najbolje ogleda u velikoj uštedi vremena, smanjenju birokratije i što je najvažnije, neuporedivo bržem procesu isplate sredstava", rekao je Sekulić na konferenciji "Digitalizacija – budućnost sektora privrede" u Privrednoj komori Srbije (PKS).

NjoCa je platforma sa pristupom podacima u bilo kom trenutku, 365 dana u godini i automatskim slanjem obaveštenja svim klijentovim partnerima, što znači da platforma omogućava automatsku obradu jako velikog broja faktura ođednom, s obzirom na to da je arhitektura platforme takva da ima pretpostavke za neposredno povezivanje sa informacionim sistemom klijenta.

Unikredit banka za te potrebe svojim klijentima nudi neposrednu pomoć i savete bankarskih eksperata iz ove oblasti, a koji, u skladu sa specifičnim potrebama svakog klijenta, formiraju optimalno finansijsko rešenje korišćenjem specifičnih bankarskih proizvoda: faktoring, obrnuti faktoring (supply chain financing), diskont menica, diskont akreditiva i kratkoročne kredite prilagođene za obrtni kapital.


Konferencija "Digitalizacija budućnost sektora privrede" okupila je više od 100 klijenata, privrednika i partnera banke, kao i članice PKS, a privrednici iz najvećih kompanija u Srbiji su imali priliku da razmene svoja iskustva i izazove, ali i nove trendove kada je reč o digitalizaciji i pojednostavljivanju procesa u sektoru privrede.

Sekretar Udruženja finansijskih institucija PKS Katarina Ocokoljić je ukazaka na značaj digitalizacije i njegove primene u privredi.

"Finansijski sektor je tradicionalno pionir u primeni novih tehnologija i svojim rešenjima istovremeno podstiče digitalizaciju poslovanja svojih klijenata i održivi razvoj privrede u celini. Prepoznajući značaj digitalizacije i tehnološkog napretka PKS podržava sve projekte koji doprinose primeni inovativnih tehnoloških rešenja i podizanju efikasnosti privrede kako bi se adekvatno uključila u savremene međunarodne tokove", rekla je Ocokoljić.

Direktorka Sektora korporativnog i investicionog bankarstva i članica Izvršnog odbora Unikredit banke Aleksandra Rašić rekla je da digitalizacija poslovanja u privredi predstavlja proces koji se u većini velikih kompanija podrazumeva.

"Vođeni iskustvom naše Grupe i činjenicom da je Unikredit factoring Italija ubedljiv lider na tržištu Italije, smatrali smo da tržište Srbije zaslužuje pođednak kvalitet usluge. Zato smo iskoristili priliku da klijentima ponudimo novu, jedinstvenu faktoring platformu 'NjoCa'. Želja nam je da predstavimo klijentima nove trendove koje kao banka uvodimo, s obzirom na to da smo u segmentu korporativnog-investicionog bankarstva prvi izbor za čak 75 od 100 najvećih kompanija u Srbiji, što sa sigurnošću govori o poverenju koje nam srpske kompanije pružaju", rekla je Rašić.

Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa