27. septembar 2022.27. sep 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Miholjski susreti sela u Mačvi 1. i 2. oktobra u Prnjavoru

Predstojećeg vikenda, 1. i 2. oktobra, u Prnjavoru biće održni “Miholjski susreti sela u Mačvi” u organizaciji Doma kulture u Prnjavoru, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Grada Šapca. Organizatori najavljuju raznovrstan i sadržajan program za subotu i nedelju u dvorištu Osnovne škole „Kralj Aleksandar Karađorđević“.

-Veoma sam zahvalan Ministarstvu i Gradu za podršku u realizaciji manifestacije koja će ove godine trajati dva dana. Za subotu, 1. oktobra u 11 časova u učionici osnovne škole u Prnjavoru predviđen je turnir u šahu, kao i likovna radionica u 14 časova posvećena 100 godina od izgradnje Spomen-kosturnice u Prnjavoru – najavio je predsednik Organizacionog odbora manifestacije Mario Maksimović dodavši da je za drugi dan manifestacije takođe predviđen bogat program.

- Za drugi dan susreta, 2. oktobar, u nedelju planiran je Bazar starih i umetničkih zanata, a potom takmičenje u kuvanju mačvanskog gulaša sa početkom u 12 časova. Turnir u malom fudbalu sa planiran je za oba dana manifestacije.

U večernjim časovima predviđen je nastup kulturno-umetničkih društava i dodela nagrada učesnicima sportskih i kulinarskih nadmetanja.

-Dečji ansambli kao najlepši deo manifestacije otvaraju Miholjske susrete. Kulturno-umetničko društvo „Mačvanski đerdani“ iz Zminjaka, karnevalska grupa OŠ „Kralj Aleksandar Karađorđević“ i domaćini dečji ansambl Doma kulture iz Prnjavora. U popodnevnim časovima od 18 i 30 KUD „Abrašević“ iz Šapca, Umetničlki anasambl „Čivija“ i Folklorni ansambl Branko Radičević iz Sremske Mitrovice imaće koncert – rekao je Miloš Simić umetnički rukovodilac Folklornog ansambla Doma kulture Prnjavor o programu koji očekuje sve posetioce.

-Domaćini, Folklorni ansambl Doma kulture, zatvoriće ovogodišnje Miholjske susrete. Verujemo da će biti svi uživati u kostimima, narodnim igrama i tradicionalnoj srpskoj muzici. Pozivam sve da dođu u Prnjavor, jer kao što je pomenuto biće različitih sadržaja.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa