28. septembar 2022.28. sep 2022.
Sa jednog od prethodnih zasedanja (Foto: Glas Podrinja)

Sa jednog od prethodnih zasedanja (Foto: Glas Podrinja)

Sutra 17. sednica Skupštine grada

Sutra se održava 17. sednica Skupštine grada Šapca. Na dnevnom redu će se naći čak 50 tačaka.

Pred odbornicima će se naći izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. Razmatraće se izveštaji o poslovanju javnih preduzeća za prošlu godinu i daje se saglasnost na raspodelu dobiti u njima. Takođe se razmatraju i informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad, za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

Dva javna preduzeća imaju rebalanse programa poslovanja, JP “Infrastruktura” drugi, a JKP “Stari grad” treći rebalans.

Jedna od interesantnijih tačaka odnosi se na predlog odluke o izradi plana razvoja grada Šapca, za period 2023 – 2030. godina. Gradonačelnik će obrazovati komisiju za izradu, monitoring, avaluaciju i ažuriranje Plana razvoja grada za navedeni period.

Pored ovoga, na dnevnom redu je i predlog odluke o pokretanju postupka izrade strategije unapređenja položaja mladih grada Šapca za period 2023-2027. godine.

Brojne tačke se odnose na detaljne regulacije određenih lokacija na teritoriji Šapca, kao i na razrešenja članova školskih odbora i imenovanju novih u šabačkim osnovnim i srednjim školama.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa