29. septembar 2022.29. sep 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Vučić sa francuskim privrednicima razgovarao o učešću u infrastrukturnim projektima u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s predstavnicima francuskog poslovnog udruženja "Pokret francuskih kompanija - MEDEF" o investicijama u prioritetne privredne sektore, i o zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Vučić je ocenio da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme, doveli Srbiju "na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija".

Istakao je da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje počnu u Srbiji, saopštila je pres-služba predsednika.

Teme razgovora Vučića i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj Beograda i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

Na sastanku sa delegacijom privrednika, koju je predvodio Kristofer Peti, rečeno je da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća koja čine oslonac svake zdrave privrede.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa