29. septembar 2022.29. sep 2022.
Foto: Beta

Foto: Beta

Vučić i Hil o saradnji, energetici, Zapadnom Balkanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom o bilateralnim odnosima i jačanju saradnje u svim oblastima, uključujući energetiku i o ključnim problemima u regionu Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa SAD i da je u tom kontekstu zadovoljan razgovorima koje je u Njujorku, tokom Generalne skupštine UN, imao sa brojnim zvaničnicima američke administracije, ali i poslovnim ljudima koji su iskazali interesovanje za saradnju u oblastima u kojima veliki potencijali nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je naglašena zajednička potreba da se saradnja Srbije i SAD intenzivira u svim oblastima, ali i u sferi energetike, koju bi trebalo dodatno produbiti i pojačati kroz zajedničku realizaciju konkretnih projekata od suštinskog značaja za napredak Srbije.

Govoreći o situaciji u regionu, sagovornici su zaključili da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od presudnog značaja i dodali da ekonomski prosperitet i fokusiranje na rešavanje ekonomskih problema može da bude od ogromne pomoći u otklanjanju političkih nesuglasica.

Vučić je izrazio nadu da će u nastavku politike regionalnog povezivanja i otvorenog poziva na saradnju svim zemljama regiona, imati jaku podršku SAD, kao i da će u brojnim projektima od regionalnog značaja SAD biti pouzdan partner Srbije, saopštila je Služba predsednika Srbije za saradnju s medijima.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa