2. oktobar 2022.2. okt 2022.
foto: zvanična fb stranica gradonačelnika Šapca

foto: zvanična fb stranica gradonačelnika Šapca

Gradonačelnik u poseti manifestaciji "Miholjski susreti sela u Mačvi"

Manifestacija ,,Miholjski susreti sela u Mačvi” danas je svečano otvorena u Prnjavoru. Ova manifestacija okupila je veliki broj učesnika iz više mačvanskih sela, ali i goste i posetioce iz cele Mačve, Podrinja, Srema i drage prijatelje iz Republike Srpske.

-Kroz aktivnosti kao što su promocija starih zanata i tradiconalnih proizvoda sa sela, takmičenja u fudbalu, šahu i pravljanju najboljeg drinskog kotlića, uz nezaobilazan nastup kulturno-umetničkih društava iz Mačve, siguran sam da će ,,Miholjski susreti sela u Mačvi” ispuniti očekivanja svih posetilaca - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

foto: zv. fb stranica gradonačelnika Šapca


Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo za brigu o selu i Grad Šabac, a organizator Dom kulture Prnjavor.

-Podrška ovoj manifestaciji izraz je duboke volje Grada Šapca da stanovnici seoskog područja, u ovom slučaju šabačke Mačve i okoline, dobiju jednu manifestaciju koja će privući brojne učesnike različitih dešavanja da predstave svoje proizvode, takmiče se i zabave. Verujemo da će meštani Prnjavora biti dobri domaćini, a svi posetioci tokom ova dva dana zadovoljni ovogodišnjim programom manifestacije - dodao je Pajić.

foto: zv. fb stranica gradonačelnika Šapca


Gradonačelnik je naglasio da briga o selu, podrazumeva stalni rad na poboljšanju i izjedanačavanju uslova života na selu i u gradu. Susreti su mesto takmičenja, trgovine, zbližavanja i upoznavanja, i nadamo se da će u godinama koje dolaze ova manifestacija postati još masovnija, kao i naša sela. Sela će živeti koliko i život u njima, a dobro je poznato ono što je Ljubivoje Ršumović opevao u stihovima „Dok je sela i seljaka Srbija će biti jaka“.
Zv. fb stranica gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa