6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Foto: Opština Vladimirci

Foto: Opština Vladimirci

,,Miholjski susreti sela“ u Provu

U organizaciji opštine i Turističke organizacije Vladimirci, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, u mesnoj zajednici Provo održana je manifestacija ,,Miholjski susreti sela“.

Ova manifestacija održava se prvi put u opštini Vladimirci na osnovu javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom ,,Miholjski susreti sela“ za 2022. godinu koji je Ministarstvo za brigu o selu raspisalo u prethodnom periodu i na osnovu kojeg su opštini Vladimirci dodeljena finansijska sredstva u iznosu od 425.000,00 dinara.

U okviru programa manifestacije održana je izložba rukotvorina domaće radinosti, kao i motorički poligon za decu, uzrasta od petog do osmog razreda osnovnih škola Vladimirci, Belotić, Debrc i Provo.

Motorički poligon koji je realizovan kroz 11 vežbi (trčanje između čunjeva, sklekovi na strunjači, preskakanje vijače, vođenje tri lopte između čunjeva, preskakanje prepona različitih veličina, provlačenje kroz tri elementa švedskog sanduka, prelazak preko niske grede, vođenje fudbalske lopte i šut na gol, protrčavanje kroz merdevine, vođenje dve košarkaške lopte između čunjeva i šut na koš), bio je takmičarskog karaktera, a najuspešnijima su dodeljeni pehari i medalje.


Ova manifestacija okupila je učesnike i posetioce iz mnogih sela opštine, a njen značaj, pre svega, ogleda se u tome što će doprineti oživljavanju sela, kao i unapređenju društvenog života ljudi na selu.
Foto: Opština Vladimirci

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa