8. oktobar 2022.8. okt 2022.
mačva.info

mačva.info

Delegacija opštine Bogatić juče u Prokuplju

Juče je u Prokuplju održana centralna državna manifestacija povodom obeležavanja 110 godina od mobilizacije drugog pešadijskog puka "Knjaz Mihailo", poznatijeg kao Gvozdeni puk kojoj je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je i pokrovitelj ove manifestacije i najviših državnih organa Srbije prisustvovao predsednik Narodne Skupštine dr Vladimir Orlić.

Na poziv domaćina, grada Prokuplja, ovom događaju prisustvovala je delegacija opštine Bogatić koja je položila vence na spomenik Gvozdenom puku.

Ovaj svečani trenutak iskoristili su grad Prokuplje i opština Bogatić da učvrste prijateljstvo i ozvaniče bratstvo putem sporazuma o uspostavljanju saradnje (Povelja o bratimljenju) koji su potpisali gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović i predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Ovom prilikom, prisutnim predstavnicima dve lokalne samouprave, narodnom poslaniku dr Darku Laketiću, načelnicima Topličkog i Mačvanskog upravnog okruga, Zlatanu Miljkoviću i Vladanu Krasavcu, prigodnim rečima obratio se predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

"Izražavam zahvalnost na divnom gostoprimstvu našim domaćinima - rukovodstvu grada Prokuplja, koji nas, zaista, svaki put dočekaju sa posebnom toplinom, iskrenim osećajem prijateljstva i bratske ljubavi.

Ovaj današnji sporazum koji smo potpisali predstavlja pečat izvanredne saradnje naše dve lokalne samouprave u prethodnom periodu. On je simbol bratstva i bliskosti i mi na ovaj način ukazujemo i poštovanje prethodnim generacijama koje su negovale tradiciju i gradile prijateljske veze između Prokuplja i Bogatića, Toplice i Mačve, odnosno, našim slavnim precima, koji su dali svoje živote za slobodu srpskog naroda, a tu pre svega mislim na hrabre i ponosne vojnike Drugog pešadijskog puka - Drugog gvozdenog puka "Knjaz Mihailo", ali i našeg Mačvanina Miloša S. Milojevića koji je dao veliki doprinos u toj borbi.

- Želimo da u budućnosti Prokuplje i Bogatić sarađuju još bliže i intenzivnije, da radimo na projektima iz oblasti infrastrukture, sporta, kulture, turizma, poljoprivrede i mnogim drugim, te nemam nikakvu sumnju da ćemo zajedničkim snagama dodatno unaprediti postojeće odnose i podići ih na još viši nivo, na zadovoljstvo, pre svega naših građana. Ukoliko mlađi naraštaji budu bili svesni veličine i značaja žrtve naših predaka u borbi za slobodu otadžbine, onda će i naša misija biti više nego uspešna. Sa opravdanim optimizmom gledamo u lepšu i prosperitetniju budućnost, zaključio je Damnjanović.
mačva.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa