9. oktobar 2022.9. okt 2022.
Počeli radovi na čišćenju reka i potoka po programu održavanja vodotokova drugog reda (ljubovija.info)

Počeli radovi na čišćenju reka i potoka po programu održavanja vodotokova drugog reda (ljubovija.info)

Sigurno vodosnabdevanje i čišćenje vodotokova drugog reda

Protekle sedmice su počeli radovi na čišćenju reka i potoka po programu održavanja vodotokova drugog reda. Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, direktor Javnog preduzeća Ljubovija Srboslav Jagodić, direktor JKP „Standard“ Petar Rađenović i pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu Aleksandar Perić obišli su radove.

Predstavnici opštine sa meštanima obišli radove (foto: ljubovija.info)


Meštanin Grabovice, Dragan Jugović, koji živi u blizini izvorišta kaže da je bujica u nekoliko navrata zasula kanal što je njegovu prohodnost svelo na minimum. On dodaje da je to predstavljalo veliku opasnost za okolne objekte, kao i za samu crpnu stanicu.

-Mislim da je ovo pravi potez i neko bi trebao da o ovom kanalu, iz razloga koje sam naveo, konstantno vodi brigu i održava. Ukoliko se to ne bude održavalo ponovo će se doći u istu situaciju i ponovo će biti mnogo problema- ističe Jugović.

Predsednik Jovanović i direktori javnih preduzeća uverili su se da je snabdevanje vodom iz gradskog vodovoda redovno i da su problemi nastali sušom iza nas. Oni su nakon toga posetili Crnču, gde je za oko 20 domaćinstava obezbeđena gradska voda prema Sekulićima i Velikom Majdanu.

Snabdevanje vodom iz gradskog vodovoda redovno, problemi nastali sušom prošlost (foto: ljubovija.info)


Izgrađen je cevovod u dužini od 1100 metara čime je trajno rešen problem vodosnabdevanja tih domaćinstava, a pružena je mogućnost da se cevovod nastavi prema Velikom Majdanu. U narednoj fazi u planu je izgradnja rezervoara kapaciteta 200 kubnih metara za ravnomerniji rad cevovodnog sistema, čime će se dodatno poboljšati sigurnost vodosnabdevanja.

Milenko Đurđević, čije se domaćinstvo nalazi u ovom selu, kaže da su u ranijem periodu imali problema sa snabdevanjem vodom.

Tražili smo zadnjih 10 godina vodu, nikako nije išlo i evo ove godine dobili smo i vodovod. Za vreme suše imali smo velikih problema, a voda nam je osnovna. Ovde ima blizu 20 kuća i mislim da sada imamo sve uslove za život. Imamo i dece u selu, ali imamo i dosta neoženjenih momaka. Sada kada smo rešili još jedan problem, nadam se da ćemo dobiti i snajke, da će selo biti punije i življe- kaže Đurđević.
ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa