9. oktobar 2022.9. okt 2022.
Još jedan dan za pamćenje (foto:ljubovija.info)

Još jedan dan za pamćenje (foto:ljubovija.info)

Dečja nedelja u Ljuboviji

Protekla sedmica u Ljuboviji protekla je u znaku najmlađih sugrađana. Nizom aktivnosti obeležena je Dečja nedelja.

Maskembal u vrtiću
U Predškolskoj ustanovi “Poletarac” priređen je maskenbal u kom su učestvovala deca koja pohađaju ovu ustanovu, uz podršku roditelja i u pratnji “Slavice i tima animatora” iz Novog Sada.

Šetnja od Ulice Vojvode Mišića do Zelenog venca (foto:ljubovija.info)


Druženje uz Olafa, flaminga i klovna, pod vrlo inspirativnim maskama koje su kreirala deca uz pomoć roditelja i vaspitača, učinila su još jedan dečji dan za pamćenje. Deca su nešto posle 10 časova prošetala ulicom Vojvode Mišića do Zelenog Venca, a zatim je druženje nastavljeno u dvorištu vrtića gde je žiri uz igru i pesmu izabrao najkreativnije kostime.

Šarena povorka u centru Ljubovije (foto: ljubovija.info)


Tako smo imali priliku da vidimo kostim veš mašine, koji je proglašen i najkreativnijim, zatim avion, saksiju cveća, mnogo princeza i super junaka, likova iz realnog i imaginarnog sveta. Sva deca dobila su „medalje“ u obliku čokoladnih bananica i slatkiše koje je obezbedio „Štark“, a ponosni vlasnici najkreativnijih maski igračke, poklon PU „Poletarac“. Maskenbal je posetio i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, koji je takođe obradovao decu igračkama.

Najkreativnji kostim (foto: ljubovija.info)


Članske karte biblioteke za predškolce
Deca predškolske grupe PU „Poletarac“ su postala članovi Biblioteke „Milovan Glišić“ u Ljuboviji. Direktorka biblioteke Marijana Petaković podelila je deci članske karte i sa koleginicom Gordanom Spasojević uručila knjige namenjene njihovom uzrastu.

Podela članskih karti predškolcima tradicija (foto: ljubovija.info)


Vrtić i biblioteka imaju dobru saradnju, a podela članskih karti predškolcima postala je tradicija.

Sportski dan u vrtiću
Predstavnici Sportskog saveza opštine Ljubovija, Vladimir Krstić i Ratko Ilić, kroz igru, vežbe i takmičenja upoznali su decu u PU „Poletarac“ o značaju bavljenja sportom za njihov fizički razvoj.

Sportski dan za kraj (foto: ljubovija.info)


Savladavanje prepreka, brzina i timski rad brzo su probudili takmičarsku želju kod dece. Dan posvećen sportu u našem vrtiću planiran je kao završni deo programa „Dečje nedelje“.

ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa