13. jun 2018.13. jun 2018.
U Grčkoj skidaju tablice za nepropisno parkiranje

U Grčkoj skidaju tablice za nepropisno parkiranje

Grčka saobraćajna policija počela je da primenjuje strože kazne zbog kršenja propisa u saobraćaju, pišu beogradski mediji i navode da je samo u Polihronu na Kasandri tokom vikenda skunula tablice sa 50 nepropisno parikranih srpskih automobila.

Policija upozorava i da neće biti izuzetaka i da će sva vozila koja se zateknu van parking mesta ostati bez tablica sve dok kazna ne bude izmirena.

Kazne se odnose i na korisćenje telefona u vožnji, nevezivanje pojaseva, vožnju u zaustavnoj traci, bacanje opušaka...

Onima koji ne budu poštovali propise preti, pored novcane kazne i skidanje tablica i oduzimanje dozvole na period od 60 dana.

Portalu grčka.info javljeno je da je grčka saobraćajna policija u tom letovalištu skinula tablice sa više od 50 nepropisno parkiranih automobila.

Kazna za nepropisno parkiranje u Grčkoj iznosi 80 evra, a više ne postoji mogućnost plaćanja umanjene kazne ukoliko se ona plati odmah. Ovaj portal zato upozorava da se ne parkira tamo gde nije dozvoljeno, jer je već najavljeno da će ovakve akcije ovog leta biti češće.

Inače, kazna se plaća u pošti ili banci, a tablice se vraćaju tek kada turista donese dokaz da napušta teritoriju Grčke.

U konzulatu Srbije u Solunu potvrdili su da su im ovakvi slučajevi poznati kao i primeri oduzimanja dokumenta zbog izmene grčkog zakona o bezbednosti saobraćaja.

Prema tim izmenama više se kazna ne umanjuje ukoliko se plati u roku od deset dana, dok su i novčane kazne uvećane.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da vozači ne treba da se igraju sa kaznama u inostranstvu i da je sve što grčka policija radi odobreno zakonom.

On napominje da je u Grčkoj i kazna za nevezivanje pojasa 350 evra.
Tanjug

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa