Info

26. oktobar 2022.26. okt 2022.
Ljubovija. info

Ljubovija. info

Priprema za drugu fazu rekonstrukcije vrtića

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović održao je u utorak u svom kabinetu sastanak sa projektnim timom, predstavnicima donatorskog fonda EUPRO+ i konsultantske pomoći fonda SWISS PRO. Na sastanku se razgovaralo o dinamici realizacije projekta na rekonstrukciji Predškolske ustanove „Poletarac“.
Ljubovija. info

Projektom je planirana zamena dotrajalih podova, rekonstrukcija i proširenje kuhinje, zamena grejne mreže, izrada spoljašnje hidrantske mreže, instalacija dojave požara, izgradnja sobe za izolaciju i skladišta za pelet. Takođe, izvršiće se nabavka kompletnih kuhinjskih aparata i opreme, nabavka zelenila, beskontaktnih dozatora, didaktičkog materijala i opreme za unapređenje nastave, kao i jelovnika za zdraviju ishranu dece.

Rukovodilac projekta i pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu Aleksandar Perić kaže da je rekonstrukcija i dogradnja PU „Poletarac“ predviđena kroz tri faze.
Ljubovija. info

„Prva faza je realizovana izgradnjom sobe za jaslenu grupu koja je izgrađena prošle godine, druga je ova koja je ugovorena sa evropskim fondom EUPRO+ i treća, najveća, odnosi se na izgradnju još 4 prostorije za boravak mališana. Ovim će se u potpunosti stvoriti uslovi i podići kapaciteti za smeštaj još stotinak mališana“, izjavio je Perić.

Vrednost kompletnog projekta je 222.000 evra, a rok za završetak radova je novembar 2023. godine.
Ljubovija. info

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa