31. oktobar 2022.31. okt 2022.
Učenice Ekonomske škole „Stana Milanović“ pokrenule radio i blog: Na istim talasnim dužinama

Učenice Ekonomske škole „Stana Milanović“ pokrenule radio i blog: Na istim talasnim dužinama

Maturantkinje Ekonomske škole „Stana Milanović“, Tamara, Lea, Anđela i Maša, odlučile su da pokrenu radio i blog u svojoj školi. Namera im je bila da stvore poseban virtuelni kutak, ali i da pokažu da dobre ideje i te kako mogu da se raelizuju uz malo angažovanja i entuzijazma.

Naglašavaju da im je od početka podrška školska psihološkinja Jelena Rafailović koja je prepoznala njihove senzibilitete i okupila ih u malu zajednicu na kanalu za onlajn komunikaciju.

-Naša grupa broji više od 70 članova i svi članovi su ravnopravni. Razmenjujemo ideje, stavove i učimo jedni od drugih. Verujem da treba stvoriti školu po meri deteta i to je ono čime se vodim. Želim da saslušam učenike, da saznam šta ih pokreće, interesuje kako bismo zajedno napravili promenu - napominje psihološkinja ёelena Rafailović dodavši da iako su one okosnica bloga on nije zatvorenog tipa, te da je namenjen svim učenicima i zaposlenim u Ekonomskoj školi.

Planiraju da na onlajn platformi predstave profesore, učenike i sve one koji mogu biti interesantni srednjoškolcima.

-Na podkastu imaćemo emisiju „60 minuta sa...“ gde će gost odgovarati na leksikonska pitanja. Starije generacije su popunjavale leksikone, a sada ga „oživljavamo“ u drugačijem formatu - dodaje Jelena.

Pre formiranja radija škola je imala razglas, ali su maturantinje odlučile da stvari „podmlade“. Veruju da mogu biti „na istim talasnim dužinama“ iako pripadaju različitim generacijama.


Lea: Pozitivno je što možemo da uvedemo nešto drugačije, novo i da implementiramo inovacije. Drago nam je što profesori prihvataju naše ideje, podržavaju i razumeju. Uvek su tu da nas saslušaju. Jelena nam je dala priliku da iskažemo sebe i to je značajno za nas kao mlade ljude.

Tamara: Ranije je škola bila samo učenje i sticanje formalnog obrazovanja. Psihološkinja Jelena je donela novu energiju, od nje su potekle dobre ideje. Mislim da je dobro što je u školu došao neko ko je sličan nama, učenicima. Ko je zabavan, inovativan.

Maša: Naša psihološka sekcija je bila inspiracija za sve ovo što sada radimo. Tamo delimo svoja interesovanja, želje i ideje. Moram da priznam da je sada škola spoj formalnog i neformalnog obrazovanja.

Anastasija: Mislim da je blog odlična ideja da upoznamo profesore iz drugog ugla. Možemo da se informišemo o aktuelnim dešavanjima u školi.


Lea: Škola treba da osluškuje učenike, da čuje njihov glas, stav i da svi sarađuju kako bi stvorili sponu sa mladima. Edukacija, obrazovanje da, ali uz neke novine. Zajedničkim snagama možemo mnogo toga.

Maša: Mladi treba da budu kreativni, osluškuju sebe, okruženje i da se trude da ideje pretvore u stvarnost. Treba da budu otvoreni, iskažu svoje mišljenje.

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa