4. novembar 2022.4. nov 2022.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Spomenik žrtvama iz oba svetska rata u Donjoj Orovici

U dvorištu Osnovne škole u Donjoj Orovici u toku je postavljanje spomenika sa imenima svih žrtava iz Orovice u Prvom i Drugom svetskom ratu. Spomenik se postavlja u saradnji Osnovne škole „Petar Vragolić“ i parohije orovičke.

Donju Orovicu posetio je Milan Jovanović, predsednik Opštine Ljubovija i zajedno sa Vasilijem Đukanovićem, direktorom Osnovne škole, obišao je radove koji treba da budu završeni do Dana pobede u Prvom svetskom ratu, 11. novembra.

Đukanović kaže da će na spomenik biti stavljena ploča koja je ranije bila na školi i koja je sklonjena za vreme požara.
Ljubovija.info

„Pored spomenika nalaziće se jarbol i česma, biće rekonstruisan stari bunar i postavljene žardinjere, dekorativno rastinje i cveće. U petak će na ovom mestu biti organizovana svečanost povodom obeležavanja državnog praznika“, kaže direktor Đukanović.
Ljubovija.info

„U petak ćemo na ovom mestu svi zajedno da obeležimo ovaj datum, koji je jako bitan za nas i za našu istoriju. Na ovom spomeniku videće se koliku je žrtvu podnelo u dva svetska rata samo jedno selo u našoj opštini i to treba da bude podsetnik i nama i budućim generacijama“, rekao je predsednik Jovanović.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa