8. novembar 2022.8. nov 2022.
Koncert klasične muzike u sredu u Kulturnom centru

Koncert klasične muzike u sredu u Kulturnom centru

Koncert muzike srpskih komppozitora mlađe generacije održaće se u sredu u sali Kulturnog centra Šabac, sa početkom u 20.00 časova. Koncert izvode harmonikaš Branko Džinović i violončelista Aleksandar Latković.

Koncert "Nova srpska muzika za violončelo i harmoniku" ima za cilj promociju stvaralaštva srpskih kompozitora mlađe generacije. Ovaj program premijerno su izveli harmonikaš Branko Džinović i violončelista Aleksandar Latković u sali Beogradske filharmonije 2020. godine, a muzičari ga sada predstavljaju po gradovima Srbije.

Branko Džinović je rođen u Šapcu, harmoniku je studirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, magistrirao je u austrijskom Lincu, a 2017. godine je doktorirao harmoniku na Univerzitetu u Torontu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja kao izvođač a poslednjih godina se aktivno bavi komponovanjem muzike za pozorište, za šta je 2021. godine dobio nagradu "Joakim Vujić". Komponovao je muziku za predstavu "Karakteri" koja je otvorila ovogodišnju sezonu Šabačkog pozorišta.

Aleksandar Latković je kao prvi violončelista Beogradske filharmonije nastupao predvođen dirigentima kao što su Zubin Mehta, Uroš Lajovic i Muhai Tang. Deluje kao član Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije. Nastupao je u salama Korto i Sorbona u Parizu, Vredenburg u Utrehtu, Studiju France 3 u Strazburu, u Fontenblou, Val d’Izeru, na BEMUS-u i Čelo festu.

Na programu će se naći dela Ivana Brkljačića, Draška Adžića, Svetlane Maraš, Snežane Nešić, Juga Markovića i Maje Bosnić. Pokrovitelj koncerta je Grad Šabac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa