Info

10. novembar 2022.10. nov 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

O.Š. "Vuk Karadžić" škola obeležila 135 godina postojanja

Danas je Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležila 135 godina postojanja.
Glas Podrinja

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Šapcu, koja je osnovana 1887. Godine, kada je počela sa radom, spada u red najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji. Zidana u stilu secesije, krajem 19 veka predstavljala je najlepšu građevinu u Šapcu.
Glas Podrinja

- Iako odoleva zubu vremena, tragovi se vide na eksterijeru. Očekujemo da će najavljena rekonstrukcija škole biti realizovana u što skorijem periodu. Osećam se ponosno gledajući koliko su nam aktivni i kolege i deca koji nas predstavljaju na raznim takmičenjima. Ove godine nagrađeno je četrdesetak učenika i dvadesetak nastavnika. Pratimo njihove uspehe, promovišemo ih i prezadovoljni smo, rekao je direktor škole Dragoslav Pavlović.
Glas Podrinja

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je "Vukova" škola sa nastavnim kadrom neguje prave vrednosti koje prenosi na svoje učenike.
- Vukova škola radi u složenim uslovima ali sve ove godine postiže dobre rezultate svojih učenika i, siguran sam, da će predanim radom u narednom peridu ti rezultati biti još bolji. Kao grad uložićemo sredstva da ova škola bude rekonsturisana. Dosta smo uradili na sesokom području, red je da ova škola dođe u fokus da bi imala iste uslove za rad i napredak dece kao u drugim školama u gradu, rekao je gradonačelnik Pajić.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa