14. novembar 2022.14. nov 2022.
U Vladimircima potpisana 22 ugovora o sufinansiranju energetske sanacije

U Vladimircima potpisana 22 ugovora o sufinansiranju energetske sanacije

Opština Vladimirci, zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, i ove godine će finansirati 50 odsto troškova eneretske sanacije porodičnih kuća i stanova. Ugovore sa vlasnicima kuća, kao i sa izvođačima radova, potpisao je danas predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić.



Vrednost projekta je 4.120.000,00 dinara i finansiraće se nabavka prozora i spoljnih vrata za 22 kuće i stana. Polovinu sredstava snosiće građani, dok se druga polovina sufinasnira iz navedenih sredstava.



-Trenutak je takav da ako imate sistem za očuvanje životne sredine onda ste rešili sve ostale probleme. Ovim rešavamo jedan od problema sa kojima se ljudi susreću na selu, pogotovu u nerazvijenijim sredinama, kaže Vladimir Petrović iz Belotića, jedan od građana koji su potpisali ugovore.



Opština Vladimirci i prošle godine je učestvovala u ovom projektu. Predsednik opštine najavljuje da će i u narednom periodu na ovaj način pomagati svojim građanima.

-Projekat je vrlo važan, pogotovu sada kada se susrećemo sa energetskom krizom. Dolazi zimski period i značajna je svaka ušteda električne energije i ogreva. Opština mora i narednih godina učestvovati u ovom projektu, zbog toga što postoji potreba naših sugrađana i velika je zainteresovanost. Potrudićemo se da sledeće godine povećamo budžet za ovu namenu. Pored ovoga, ove godine smo učestvovali i u sanaciji divljnih deponija. Radimo sve što možemo u cilju očuvanja životne sredine, kako bismo resurse koje imamo sačuvali za generacije koje dolaze, kaže Goran Zarić.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa