15. novembar 2022.15. nov 2022.
Foto: Dušan Jovanović

Foto: Dušan Jovanović

Biblioteka šabačka i Šabački šahovski klub organizuju „Biblišah“

Biblioteka šabačka u saradnji sa Šabačkim šahovskim klubom realizuje školicu šaha pod nazivom „Biblišah“ namenjenu predškolcima i učenicima osnovnih škola. Za drevnu veštinu prijavilo se više od 80 mališana, te je prvi susret organizatora i polaznika radionica protekao u upoznavanju sa osnovama šaha.

U ime Biblioteke šabačke, kao inicijatora radionica prisutnima se obratila Jelena Podgorac Jovanović, direktorka podelivši svoje utiske o ovoj sportskoj igri.

-Šah je izazovna drevna veština i njegove tajne poznaju malobrojni. Zbog toga smo odlučili da baš u Biblioteci pokrenemo školicu, kao jedan poduhvat u kom ćemo se truditi da istrajemo. Igrati šah je prava umetnost. Iako godinama i sama igram šah, još uvek nisam ovladala svim tajnama i veštinom. Nadamo se da će sa radionica ponići novi majstori i velemajstori – istakla je Jelena Podgorac Jovanović.

Predsednik Šabačkog šahovskog kluba Miroljub Merdović podsetio je da interesovanje za šah traje dva milenijuma, te da ne gubi na aktuelnosti.

-Šabac je grad sporta, a šah mora da ostane i opstane u sportskom gradu. Naše trajanje potkrepljuje i mlad tim, naši šahisti koji ostvaruju uspehe. Ono na šta smo ponosni je to što su oni dobri učenici i studenti. Nadam se da će tako i polaznici školice šaha biti uspešni na svim poljima. Veliko interesovanje dece to dokazuje – poručio je Merdović.

Foto: Dušan Jovanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa