15. novembar 2022.15. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Samostalna izložba akademskog slikara Vladimira Miljkovića u KC

Akademski slikar Vladimir Miljković po prvi put se predstravio šabačkoj javnosti samostalnom izložbom u Galeriji Kulturnog centra. Iako poreklom Šapčanin, mladi umetnik prvi put izlaže u rodnom gradu.

Postavku otvorenu do 24. novembra u KC čine dela iz prethodnih ciklusa stvaralaštva Miljkovića. Naziv „Sekundarna memorija“ prema rečima autora ukazuje na inspiraciju u realnim istorijskim događajima.

-Ljudi, događaji iz bliske istorije predstavljeni su na delima. Ipak, slike su lična analiza koja obuhvata sećanja, emocije i opšti utisak koji ostavljaju. Poimanje i shvatanje svakog dela je individualno. Iako su u pitanju figuracije smatram da je ona plod mojih misli. Ma koliko bila jasna, precizna, to je misao, a ona je uvek apstraktna — rekao je Miljković.

Istoričarka umetnosti Sonja Petrović Jagić navodi da se pogledom na postavku „Sekundarna memorija“ može iščitati da je Vladimir Miljković svoj umetnički potpis formirao na estetskim idejama i shvatanjima koja proističu iz tekovina zapadne kulture.

Foto: Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa