29. novembar 2022.29. nov 2022.
Foto: POKS Šabac

Foto: POKS Šabac

Saopštenje POKS Šabac

Da se poostupi po preporuci zaštitnika građana

Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije konstatuje da je pre godinu dana, na Novom mostu u Šapcu praktično prestala da postoji država Srbija na teritoriji našeg grada. Policija koju svi plaćamo, sklonila se omogućila nasilnicima da napadnu na mirne demonstrante bagerom, motkama, palicama i čekićima. Na ljude koji su samo tražili da se povuku Zakon o ekproprijaciji koji je omogućavao da svojom arbitrenrnom odlukom država može da u ime bilo koga, pa i strane komapnije, oduzme svakome u ovoj državi kuću, njivu, očevinu i dedovinu. Na one koji su protestvovali protiv Projekta Jadar u želji da sačuvaju za naše potomke zemlju koju su naši preci branili i odbanili svojom krvlju, žrtvama i hrabrošću. Tužilaštvo, koje svi mi plaćamo već godinu dana nije uspelo da pokrene postupke protiv odgovornih za nasilje, pa čak ni protiv direktnih izvršilaca iako postoje i snimci i fotografije i svedoci. To su organi države koje svi mi građani ove zemlje plaćamo svaki put kada platimo račune, kupimo nešto u prodavnici ili sipamo preskupo gorivo. I imamo pravo da tražimo da ovi organi rade posao za koji ih plaćamo i da država koju su na svojoj krvi i kostima stvorili naši preci funkcioniše. Podržavamo u potpunosti i ponavljamo Zahteve sa juče održanog protesta :

1. Da se postupi po preporuci Zaštitnika građana, koja je tek nedavno doneta, gde je okvalifikovano da je policija nesavesno, zakasnelo i neefikasno postupila i da se preduzmu disciplinske mere protiv odgovornih lica u policiji. 

2. Da se procesuiraju vinovnici napada na građane, gde su bili ugroženi i njihovi životi, a napadače sa bagerom, batinama i čekičima predvodili su fukcioneri SNS. 

Tek kada ovo bude ispunjeno možemo konstatovati, sa mnogo gorčine, da se država vratila i na ovaj deo svoje teritorije.

Podsećamo da je ovo samo još jedan očigledan i tužan dokaz da je celokupni sistem Republike Srbije truo i u potpunom kolapsu, podređen ne zakonu nego volji pojedinca. To je danas moguće jedino u državama koje su Repbulike sa predsednicima koji zloupotrebljavaju sistem i guše demokratiju u korist totalitarizma. Ni jedna monarhija u ovom delu svetu nema te probleme. I zato verujemo da je potrebna potpuna promena sistema. Počevši od izmene oblika same države i povratak na našem narodu prirodno, tradicionalno i uspešno državno uređenje : Kraljevinu Srbiju - ustavnu, parlamentarnu monarhiju. 
POKS Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa