3. decembar 2022.3. dec 2022.
Foto: Opšta bolnica Šabac

Foto: Opšta bolnica Šabac

Obolelima od multiple skleroze prednost na šalterima šabačke bolnice

Oboleli od multiple skleroze koji su članovi udruženja "MS Šabac" od danas u šabačkoj Opštoj bolnici "Dr Laza K. Lazarević" više neće morati da čekaju u redovima. Na svim šalterima ove ustanove biće tretirani kao pacijenti sa pravom prvenstva.

Članska karta udruženja "MS Šabac" pokazana na šalteru biće dovoljna za ostvarivanje ovog prava. Marijana Mandić, predsednica udruženja zahvalila se Opštoj bolnici.

-Mnogo nam znači da više ne moramo da stojimo u redovima i čekamo na šalterima. Većina nas je na imuno modularnoj terapiji, zbog čeka ne smemo da budemo izloženi virusima. Sada više nećemo morati da se zadržavamo u redovima gde ima pacijenata zaraženih virusima. Sada ćemo uz člansku kartu odmah završavati šta nam treba, navela je Marijana Mandić.

Simbolično, za početak realizacije ovog dogovora, odabrane je datum kada se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

-Za pacijente čije stanje ne zahteva hitan prijem, odnosno za one koji dolaze na redovne kontrole kod lekara specijalista, važi pravilo da prednost imaju trudnice, majke sa malom decom i osobe sa invaliditetom. Imajući u vidu zdravstvene probleme sa mojima se susreću pacijenti oboleli od multiple skleroze šabačka bolnica je bez dvoumljenja prihvatila inicijativu udruženja "MS Šabac" i omogućila njihovim članovima da bez čekanja, sa prioritetom, budu primljeni na pregled. Pacijenti koji su oboleli od multiple skleroze često trpe velike tegobe dok čekaju na redovne preglede. Želeli smo da im olakšamo, bar na taj način što će im lekarska služba i redovne kontrole biti dostupnije, istakla je prim. dr Snežana Kovačević, pomoćnik direktora OB "Dr Laza K. Lazarević" za internistički sektor.

Šabac je jedan od 14 centara u Srbiji u čijoj bolnici pacijenti oboleli od multiple skleroze od prošlog meseca mogu da dobiju inovativnu terapiju. Konkretno to znači da 62 pacijenta iz Šapca, koja primaju ovu terapiju, ne moraju više da idu svakog meseca u Beograd.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa