18. jun 2018.18. jun 2018.
Sutra počinje festival "Ruže Lipolista": Nedelja kraljice cveća

Sutra počinje festival "Ruže Lipolista": Nedelja kraljice cveća

Program ovogodišnjeg festivala posvećenog kraljici cveća, "Ruže Lipolista", najavljen je na današnjoj konferenciji za medije.O turističkom i privrednom značaju ove manifestacije, programu i proizvodnji ruža govorili su organizatori Milan Topalović i Milan Marinković, proizvođači ruža iz Lipolista i Srđan Mitrašinović, direktor Turističke ogranizacije Šapca.

Početak manifestacije najavljen je za sutra za kada je u medijateci Narodnog muzeja planirana izložbaa MIRISNA BAŠTA. Postavka slika će biti otvorena u 12 sati.

Sutradan u sredu, 20. juna predviđen je program na TRgu šabačkih žrtava. Posetioci će tada imati priliku da čuju Himnu festivala, uživaju u nastupu ženskog tamburaškog sastava „LA BANDA“, dok će damama biti deljene ruže.

U četvrtak se dešavanja sele u Lipolist, gde je u Etno dvorištu Slobodana Topalovića,predviđeno održavanje likovne kolonije Mačvanske slikarske škole, potom program pod nazivom "Preli prelo" u kojem će nastupitiČ Hor Crkve Sv. Trojice Letnjikovac, Omladinsko pozorište „Vožd“ i Vokalni sastav „Sestre Trifunović“. Početak programa predviđen je za 20 časova u Etno dvorištu Slobodana Topalovića.

Za petak je zakazano druženje KOD MARINKOVIĆA OD MARINKOVIĆA i predstavljanje knjige priča PUTOVANjE U ORAHOVOJ LjUSCI TomislavaMarinkovića (Avlija Milana Marinkovića, 21 čas).

Subota je dan za tradicionalni festivalski program koji podratzumeva:Otvaranje izložbe cveća - 11 časova,kulturno-umetnički program, takmičenje učenika u izradi aranžamana i proglašenje pobednika – 14 časova.

Ovofodišnji Prsten prijateljstva poneće američka novinarka Džoan Mekvini, za novinarski rad, ljubav i odanost koju pokazuje prema Srbiji.
Opširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa