6. decembar 2022.6. dec 2022.
Foto: Biblioteka šabačka

Foto: Biblioteka šabačka

Besplatna školica šaha u Biblioteci šabačkoj

Kažu da je šahovska igra umeće življenja, da su porazi u šahu opomena, pouka, upozorenje, a pobeda ohrabrenje, podrška, podsticaj. Kažu i da je šah koristan za svakog, a naročito za decu. Vođeni upravo time, predložili smo deci predškolskog i školskog uzrasta (bar u ovom trenutku) Školicu šaha koju smo nazvali „Biblišah“ jer su sve naše aktivnosti uvek povezane sa knjigom, uvek sa Bibliotekom.

Tako je i ovaj put. Velika zainteresovanost dece nas je uverila da smo (kako bi se u šahu reklo) napravili dobar potez. Broj prijavljenih se približio broju sto.

Formirane su četiri grupe i 29. novembra smo započeli druženje.

Škola je besplatna za sve polaznike i realizuje se u saradnji sa Šabačkim šahovskim klubom na čelu sa predsednikom Miroljubom Merdovićem i saradnicima.


Na prvom susretu smo se upoznali međusobno, naučili osnovna pravila igre, čuli priču o istoriji šaha i diskutovali o tome da li je šah sport, nauka ili umetnost. Zaključili smo da je od svega po malo. Najzanimljiviji deo časa bile su šahovske partije koje smo odigrali uz pomoć iskusnih šahista i stručnih komentara.

Bez obzira da li su deca apsolutni početnici ili iskusni šahisti – svi su dobrodošli.
Biblioteka šabačka

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa