6. decembar 2022.6. dec 2022.
Obeležavanje 60 godina postojanja  Gradske organizacije invalida rada Šabac

Obeležavanje 60 godina postojanja Gradske organizacije invalida rada Šabac

Jubilej vredan pažnje i poštovanja, 60 godina postojanja i delovanja Gradske organizacije invalida rada Šabac,svečano je obeležen u ponedeljak 05. decembra prigodnim programom u Šabačkom pozorištu. Prilika je da se obeleži i 03. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

U čast velikog jubileja izrađena je monografija i predstavljena prva replika Mačvanskog ćilima. Posle Tekeriškog peškira, koji je postao nadaleko poznat, vredne ruke tkalja izradile su Mačvanski ćilim,bogat koloritima i predelima Mačve ,koji je star više od jednog veka.

Događaj prati izložba rukotvorina tkačke radionice "Stari zanati" koja deluje u okviru Gradske organizacije invalida rada Šabac.

Prisutne je pozdravila i sa radom organizacije upoznala Miroslava Savković, predsednica organizacije invalida rada Šabac .

Svečanosti su prisustvovali Vladika šabački Jerotej, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predstavnici gradova i opština sa područja Uravnog okruga, brojni članovi organizacije, saradnici i predstavnici medija. Od daleke 1962. godine ova organizacija radi i deluje neprekidno rukovodeći se humanošću i dobrovoljnošću svojih članova.

U umetničkom delu programa učestvovali su članovi organizacije i folklorni ansambl veterana Vasilisa.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa