12. decembar 2022.12. dec 2022.
Uspesi za KK Bušido na završnom WKC turniru

Uspesi za KK Bušido na završnom WKC turniru

Juče je u Lajkovcu održan završni WKC karate turnir, koji je okupio najbolje takmičare iz Srbije i okruženja. Pre početka, dodeljena su priznanja najuspešnijim takmičarima i klubovima u 2022. godini. Tu su pre svih osvajači sa prvenstva Srbije i Svetskog prvenstva, kao i ostalih zvaničnih turnira. Svi takmičari su prema broju osvojenih medalja u toku godine tako i bodovani.

Takmičar i trener karate kluba Bušido Badovinci, Sreten Jevtić, je među veteranima bio najbolji u svojoj kategoriji, osvojivši 47 bodova, (na svetskom prvenstvu osvojio zlato pojedinačno, i bronzu ekipno, kao i zlato na Balkanskom), tako da je iz ruku predsednika WKC Marka Nicovića dobio zlatnu plaketu i diplomu i svrstao se uz najbolje takmičare i majstore karatea u ovoj zemlji.

Nakon proglašenja najboljih, održano je takmičenje. U kategoriji pionira 2014. godišta Mladen Jevtić je osvojio srebrnu medalju uz zaostatak u oceni od 0.1 u odnosu na prvoplasiranog. U kategoriji veterana Sreten Jevtić je svoje konkurente prosto počistio. Takmičar iz Italije je bio drugi, a treće mesto je osvojio takmičar iz kluba Karađorđe iz Rače- Kragujevac. Treba napomenuti da je 440 takmičara učestvovalo, a radilo se na 4 borilišta do kasno uveče, negde do 19:30.

mačva.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa