19. jun 2018.19. jun 2018.
Stamatović: Režimski otkupljivači malina ponižavaju proizvođače

Stamatović: Režimski otkupljivači malina ponižavaju proizvođače

BEOGRAD, 19. juna 2018. (Beta) - Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da "naprednjački režim" ponižava 200.000 seljaka koji žive od proizvodnje malina i zatražio je smenu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

On je u saopštenju zatražio da se "okonča neviđena prevara u kojoj režimski otkupljivači plaćaju malinu uvredljivih 50 dinara po kilogramu, dok se, čak i na beogradskim pijacama, to voće trenutno prodaje osam puta skuplje".

Prema rečima Stamatovića, ministar poljoprivrede, koji je ponavljao da otkupnu cenu maline ne određuje država već tržište, "sada, uplašen najavom malinarske blokade cele Srbije i mogućeg širenja narodnog nezadovoljstva, po ko zna koji put, laže kako će hladnjačari platiti 135 dinara po kilogramu".

"Dosta je brutalne represije nad stotinama hiljada najvrednijih ljudi u Srbiji, dosta je selektivnog odnosa prema udruženjima malinara i "iznenadnih prijema i pregovora" sa određenim predstavnicima proizvođača kako bi se zataškala alarmantna situacija u kojoj se nalazi celokupna malinarska proizvodnja", rekao je Stamatović.

Ocenio je da je se "godinama manipuliše malinarima, davanjem lažnih obećanja, počev od definisanja otkupne cene maline za prošlu godinu, najave izgradnje najmanje dve fabrike za preradu 5.000 tona maline, u Arilju i Požegi, do nadoknade za pretrpljenu štetu prouzrokovanu nevremenom, za 2017. i 2018. godinu i sličnim propagandnim tričarijama".

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa