18. decembar 2022.18. dec 2022.
Mačvainfo.rs

Mačvainfo.rs

Dvovečernjim godišnjim koncertom FA Đido zaokružio još jednu uspešnu sezonu

Još jedno veče za pamćenje priredili su izvođači FA „Đido“u okviru svečanog godišnjeg koncerta „Igraj, zaigraj“, koji je održan u dva dela.

Sve ono što je najlepše i najdragocenije iz srpske tradicije više od četiristotine članova ansambla, aktivnih igrača, muzičara, pevača, dece, ali i veterana dočaralo je sinoć i večeras tokom dvočasovnog programa koji je brojna publika s oduševljenjem ispratila.
Mačvainfo.rs

Pored sjajnog prvog ansambla, Narodnog orkestra, ansambla veterana, pripremnog i dečijih ansambala, ovo veče dodatno je razgalio Trubački orkestar Danijela Jokanovića, kao specijalni gost na koncertu.

Uigrani izvođači predstavili su 12 koreografija - „Igre iz okoline Beograda“, „Bugarku“, „Igre iz Centralne Srbije“, „Čobansko nadigravanje trojno“, „Igre i pesme iz Crnorečja“, „Igre i pesme iz Bele Palanke“, „Igre iz studeničkog kraja“, „Igre iz Timočke krajine“, „Igrale se delije“, „Igre starog Vlaha - Zlatiborskog kraja“, „Što 'no sinoć večerasmo“ i čuvenu „Vranjansku svitu“, nagrađenu najglasnijim aplauzima, kojom je stavljen pečat na još jednu uspešnu sezonu FA „Đido“.

Tradicionalno, na koncertu su dodeljena priznanja članovima za dugogodišnje kontinuirano delovanje u prvom izvođačkom ansamblu. Diplomama za pet godina nagrađeni su Andrijana Maletić, Mihajlo Ljubinković, Jelena Berić i Srđan Đalamić. Povelju za 15 godina u prvom ansamblu dobio je Mario Maksimović, a priznanje za dve decenije Branislava Beba Odžić. Specijalno priznanje, zlatna plaketa za delovanje, stalnost, predan rad tokom 25 godina u prvom ansamblu, uručeno je Marku Simiću.


Obe večeri koncerta su ruku delo umetničkog rukovodioca FA "Đido", Miloša Simića i šefa Narodnog orkestra, Zorana Puzića, koje su publika i izvođači pozdravili aplauzom.
Mačvainfo.rs

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa