22. decembar 2022.22. dec 2022.
Projekat novog Mačvanskog trga

Projekat novog Mačvanskog trga

Na 19. sednici Skupštine grada Šapca, održanoj u sredu, prezentovan je projekat novog ulaska u grad i trga na Kamičku. Izgradnja Mačvanskog trga počeće na proleće, odnosno čim dozvole vremenske prilike.

Grad Šabac će u narednoj godini dobiti nov ulaz u grad iz pravca Mačve, jer gradimo savremen i građanima prilagođen Mačvanski trg, na šta sam kao gradonačelnik izuzetno ponosan. Projekat uređenja ovog prostora je završen, a već od proleća krećemo sa njegovom realizacijom. Kapitalno ulaganje grada Šapca u izgradnju novog Mačvanskog trga, naslanja se na velike infrastrukturne projekte koje država realizuje, auto-put Ruma-Šabac, nov most preko Save i brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice.




Najvećim budžetom u istoriji grada Šapca, uredićemo ovaj deo grada na ponos svih naših sugrađana. Nov Mačvanski trg sadržaće dovoljno površina za pešake, novu gradsku fontanu, idejno i simbolički predstavljenu u obliku klasja žita, dosta zelenila i urbani mobilijar. Iz budžeta grada Šapca za izgradnju ovog trga izdvojićemo 120 miliona dinara.



Ovim velikim infrastrukturnim projektima, koji će biti završeni do kraja 2023. godine, Grad Šabac biće jedan od najmodernijih gradova u našoj državi. Sigurnim koracima koračamo ka ostvarenju našeg cilja, a to je Šabac grad budućnosti za sve njegove građane!





Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa