27. decembar 2022.27. dec 2022.
Biblioteka šabačka

Biblioteka šabačka

Svečano otvaranje godišnje izložbe Odeljenja za decu

U galeriji Biblioteke šabačke u sredu u 12 sati svečano će biti otvorena godišnja izložba Odeljenja za decu „Gle, gle sve sama čuda“. Inspirisana je značajnim jubilejom – obeležavanjem 100 godina od rođenja Duška Radovića.

Izložba je realizovana u saradnji sa Osnovnom školom „Jevrem Obrenović“ iz Orida, koja ove godine proslavlja 190 godina trajanja, kao i sa dramskom i strip-radionicom Biblioteke šabačke. Svi zainteresovani sugrađani će postavku moći da pogledaju do 20. januara 2023. godine.

Stvaralaštvo Duška Radovića poslužilo je kao inspiracija za radove učenika od petog do osmog razreda. Oni su uz podršku Dragane Đurđević, nastavnice likovnog, i bibliotekarki Biljane Bogojević i Aleksandre Erdevički Tomić stvorili maštovita dela koristeći razne tehnike – crtež, dekupaž, kolaž, modelovanje... Doprinos godišnjoj izložbi dali su i polaznici bibliotečke dramske sekcije pokazujući svoj talenat kroz radio-dramu „Kapetan Džon Piplfoks“, koju je bibliotekarka Gorica Rajičić učinila dostupnom i gluvim i nagluvim osobama koristeći znakovni jezik.

Polaznici strip-radionice su priču o kapetanu Džonu Piplfoksu predstavili kroz pokretni strip, a Duška Radovića kroz interesantne karikature i portrete. U stvaranju izložbe učestvovali su i predškolci, učesnici radionice „Korak u svet knjiga“.
Izvor: Biblioteka šabačka

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa