28. decembar 2022.28. dec 2022.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Tri jubileja iznedrila „Gle, gle sve sama čuda“

Tri jubileja- 175 godina postojanja i rada Biblioteke šabačke, stogodišnjica od rođenja Duška Radovića i 190 godina OŠ „Jevrem Obrenović“ u Oridu iznedrila su izložbu učenika od petog do osmog razreda svečano otvorenu u sredu u Galeriji Biblioteke šabačke. Stvaralaštvo Radovića inspirisalo je đake i naziv „Gle, gle sve sama čuda“ sam se nametnuo.

Bibliotekarka Dečjeg odeljenja Biljana Bogojević istakla je da je kreativnost dece bila inspirativna.
Glas Podrinja

-Zaista su inspirisani likom i delom Duška Radovića, jer Duško inspiriše sve generacije, od najranijeg uzrasta do odraslih. Posetioci izložbe videće sva čuda učenika osnovne škole, polaznika naših radionica stripa i dramske, kao i „Korak u svet knjiga“- navela je Bogojevićeva.


Nastavnica likovnog u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“ Dragana Đurđević u Oridu podvukla je da je rad na izložbi bio veoma zanimljiv.
Glas Podrinja

-Deca su kroz različite tehnike prikazala život i delo Duška Radovića. Radeći na pilot- projektu i vannastavnim aktivnostima, bili su oduševljeni i na kreativan i ličan način prikazali njegov rad, lik i delo. Uspeli su da nauče nešto novo i da se kreativno zabave-smatra Đurđevićeva.

Glas Podrinja

Crteži, slike, dekupaž, kolaž, modelovanje, samo su neke od korišćenih tehnika. Učenik sedmog razreda Ognjen Ćirković nacrtao je Duška Radovića, kao i radio iz koga se oglašavao u emisiji „Beograde, dobro jutro“.
Glas Podrinja

-Bilo je zanimljivo, naučili smo dekupaž tehniku, ali i saznali nešto novo o Dušku Radoviću, koji je bio veoma inteligentan i svestran čovek- rekao je Ćirković.

Glas Podrinja

Polaznici bibliotečke dramske sekcije snimili su radio-dramu „Kapetan Džon Piplfoks“, koju je bibliotekarka Gorica Rajičić učinila dostupnom i gluvim i nagluvim osobama koristeći znakovni jezik. Priča o kapetanu Džonu Piplfoksu predstavljena je kroz pokretni strip, a Duško Radović kroz interesantne karikature i portrete. U stvaranju izložbe koja će biti otvorena do 20.januara učestvovali su i predškolci.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa