3. januar 2023.3. jan 2023.
Titule u rukama Žarka i Jane

Titule u rukama Žarka i Jane

Najbolji mladi sportisti 2022. godine: Jana Lukić i Žarko Krajišnik

Najteži i najneizvesniji je izbor u kategoriji mladih sportista. Interno pravilo je da buramo predstavnike iz individualnih sportova, a još jednom su sjajnu godinu iza sebe ostavili šabački tekvondisti, odnosno tekvondistkinje. Uspesi na najvišem nivou ovog olimpijskog sporta doneli su najvrednija priznanja Jani Lukić (TK Letnjikovac) i Žarku Krajišniku (TK Šabac).

Jana Lukić - najbolja mlada sportistkinja za 2022. godinu


Jana Lukić je u poslednjoj kadetskoj godini potvrdila dominaciju u svojoj kategoriji. Na nacionalnom nivou ne zna za poraz, niti bilo šta manje od zlatne medalje, kako u Prvenstvu, tako i u Kupu Srbije. Pet godina uzastopno je šampion države. Osim titula, proglašavana je i za najbolju kadetkinju na Prvenstvu i Kupu, odnosno najbolju kadetkinju u Srbiji. Zauzima prvo mesto na rang listi Tekvondo asocijacije Srbije u svojoj kategoriji.

Kvalitet potvrđuje sa četiri titule turnira G2 kategorije, kao i jednim srebrom istog ranga. Osvojila je drugo mesto na Evropskom kadetskom prvenstvu. Jedna pobeda je delila od medalje i na Svetskom prvenstvu. Na svetskoj rang listi je na poziciji dva.

Žarko Krajišnik - najbolji mladi sportista Podrinja za 2022. godinu


Žarko Krajišnik je i u juniorskoj kategoriji ponovio uspeh iz kadetske. Još jednom je na najvećem takmičenju, Svetskom prvenstvu dosegao finale i u Šabac doneo, ovaj put, juniorsko srebro.
Proglašen je zvanično za najboljeg junoiora Srbije od Tekvondo asocijacije Srbije, dok ga je

Olimpijski komitet nominovao ga je u kategoriji najboljeg mladog sportiste za 2022. godinu. Uz uspehe na domaćoj sceni, ostvario je kontinuitet i na međunarodnim turnirima najjače G kategorije. Godinu je okončao titulom na turiniru u Parizu, a pre toga je osvojio, tokom 2022. godine, četiri druga mesta: Galeb Beograd, Zagreb, Švedska i Bugarska, odnosno treće mesto u Belgiji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa