4. januar 2023.4. jan 2023.
Oni koji dolaze - laureati 2022.

Oni koji dolaze - laureati 2022.

Oni dolaze: Dodić, Novaković, Mušicki

Kako smo u izboru za najbolje mlade sportiste ustanovili interno pravilo da biramo najbolje među predstavnicima u individualnim sportovima, odlučili smo da uvedemo priznanje kojim bi valorizovali i posebne doprinose ovdašnjih sportista velikim uspesima mlađih rešrezentativnih kategorija u ekipnim sportovima.

Iza nas je ostala godina u kojoj su juniori rukometaši Srbije osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, kadeti vaterpolisti stigli do trećeg stepena pobedničkog postolja na Svetskom šampionatu, dok su mladi košarkaši bili nadomak medalje. U svim postignućima Šapčani nisu imali samo epizodnu, nego i jednu od glavnih uloga. Priznanje "Oni koji dolaze" za 2022. godinu poneli su: Mateja Dodić, Filip Novaković i Andrej Mušicki.

Mateja Dodić (foto: RSS)


Mateja Dodić na terenu ne deluje kao momak koji obećava, već podseća na iskusnog, prekaljenog krilnog igrača. Već sada je jedno od najboljih krila Super lige, nezamenljiva uzdanica šabačke Metaloplastike Eliksir, redovan na širem spisku selektora seniorske reprezentacije Srbije, a nije pitanje da li će, već kada će postati i standardni reprezentativac seniorske reprezentacije.

Tokom 2022. postao je treći strelac Metaloplastike Eliksir, činilac u osvajanju Kupa Srbije, no vrhunac sezone dogodio se za njega tokom leta kada je napravio senzaciju sa juniorskom reprezentacijom, predvođenom Šapčaninom Đorđem Teodorovićem, osvojivši bronzu na Evropskom prvenstvu. Nastupao je u svakom meču i postigao je 25 golova.

Filip Novaković (plava kapica) (foto: VSS)


Filip Novaković je jedna od najvećih uzdanica budućnosti šabačkog vaterpola. Ovaj sport u Šapcu je u velikoj ekspanziji od rekonstrukcije zatvorenog bazena, a već stasava nekoliko generacija u školi VK Šabac koje mogu biti snažan oslonac budućih velikih uspeha. Filip nema pauzu tokom prethodne godine. VK Sava, drugi tim VK Šabac, iako najmlađi u Prvoj B ligi, prevazišao je očekivanja svih izborivši plasman u Prvu A ligu Srbije, drugi rang. Danas je kapiten Save.

Igrama i nastupima zavredeo je poziv na pripreme VK Šabac, no i u kadetsku reprezentaciju Srbije. Noseći kapicu sa državnim grbom u Grčkoj, Novaković je doprinos osvajanju trećeg mesta dao kroz 14 postignutih golova. U reprezentaciji je bio zajedno sa saigračima Lazićem i Mićanovićem.

Andrej Mušicki (foto: www.proballers.com/)


Andrej Mušicki je ponikao u Šapcu, a aktuelni košarkaš ekipe Mega je dokaz da i u godinama kada šabačka muška košarka nema velike rezultate, talenti za ovaj sport postoje i imaju sve osnove da uskoro budu među nosiocima seniorske reprezentacije. Nekoliko godina je član Mege, najbolji je igrač kadetske selekcije, šampiona Srbije, deo juniorskog sastava takođe šampiona Srbije, ali i šampiona Evrope za ovaj uzrast.
Tokom leta dobio je poverenje da bude kapiten kadetske reprezntacije Srbije na Svetskom šampionatu. Jedna pobeda je Srbiju delila od polufinal i medalje, no na kraju je osvojeno vrlo dobro peto mesto. Godinu je upotpunio osvajanje titule svetskog šampiona za školarce kao oslonac ekipe Sportske gimnazije iz Beograda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa