10. januar 2023.10. jan 2023.
Čuvanje od zaborava - posthumna priznanja

Čuvanje od zaborava - posthumna priznanja

Posthumna priznanja onima koji su zauvek napustili scenu

Osim po sportskim uspesima, godinu 2022. nažalost pamtimo i kao onu u kojoj nas je napustilo mnogo istaknutih, značajnih sportista. Posthuno prizanje je prilika da se oda počast i lik zaštiti od zaborava.

Mladen Stefanović - Mlađa vampir


Mladen Stefanović
Jedan od najboljih fudbalera koje je Šabac dao, nekadašnji igrač šabačkog Radničkog, Mačve, OFK Beograda, Majdanpeka, Pariza, Vankuvera. Cenjen kao igrač, potšovan kao trener stvaralac. Uspešno vodio Radnički, Mačvu, Donji Srem, ekipu Salvadora sa kojom je osvojio titulu šampiona ove države. Upamćen je kao lucidan tehničar i izraziti strelac.

Borivoj Bora Vasić


Borivoj Vasić
Neizostavna spona sa početnim uspesima šabačke košarke. Sredinom sedmadesetih se vratio u Šabac i kao kapiten postavio temelje budućem prvoligašu SFRJ. Bio je kapiten ekipe koja je napredovala velikim koracima. Bio je izuzetan timski igrač, lider i borac koji je davao primer drugima.

Dragoslav Gajić Gaja


Dragoslav Gajić
Važno ime u istoriji ovdašnje košarke. Dugogodišnji kapiten šabačkog kluba i neko ko je u svojoj matičnoj ekipi nastupao od Druge srpske lige do Prve savezne, gde je takođe ponosno branio boje Zorke u duelima protiv najboljih igrača Evrope. Bio je cenjeni košarkaš, sportista i ugledan pravnik.

Đorđe Simić


Đorđe Simić
Generacije učenika ga pamte kao dragog profesora fizike, ali ga šabačka atletika pamti kao velikog entuzijastu koje je nesebično davao kraljici sportova. Jedan je od osnivača i najvažnijih članova kluba „Cer“, omiljen kod takmičara i redovan na svim atletskim nadmetanjima gde nastupaju njegovi puleni. Umeo je da deo ličnog imanja odvoji za pravljenje borilišta važnog bazičnog sporta u nedostatku prostora za trening.

Milan Nikolić Cvrka


Milan Nikolić
Mnogo poznatiji pod nadimkom Cvrka. Jedna od ličnosti koju je poznavao čitav grad. Veliki talenat koji je ostao dužan ovdašnjem sportu s obzirom na potencijal koji je posedovao. Uspešan kao bokser u ringu, nastupao za reprezentaciju Vojvodine. Nosio dres svih šabačkih fudbalskih klubova i bio rukometna uzdanica na Radničko-sportskim igrama. Mogao je više u sportu, ali ako je merilo uspeha popularnost, među Šapčanima on je uspeo.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa