17. januar 2023.17. jan 2023.
Foto: CSU/ Fejsbuk

Foto: CSU/ Fejsbuk

Zimsko putovanje preko Bliskog do Dalekog istoka

Zimske školice u Centru za stručno usavršavanje (CSU) Šabac počele su u ponedeljak. Poziv na zajedničko putovanje preko Bliskog do Dalekog istoka je otvoren za sve školarce koji žele da kvalitetno provedu vreme na zimskom raspustu i nauče nešto novo, a prijave nisu obavezne.
Foto: CSU/ Fejsbuk

Dvodnevna radionica „Pogled na Japan iz više uglova“ realizuje se u ponedeljak i utorak. Na početku, učesnici su se putem kraće prezentacije upoznali sa znamenitostima Japana. Zatim je jedna grupa putem poznate japanske tehnike origami pravila cvet japanske trešnje, druga gejše, a treća je u tabelu ispisivala japansku kaligrafiju.
Foto: CSU/ Fejsbuk

„Papirno modelovanje – Piramide“ u Naučnom klubu Šabac je radionica tokom koje su su se učesnici kroz teorijski i praktičan rad upoznali sa spomenikom civilizacije koja je rođena pre sedam hiljada godina. Radili su makete piramida od kartona, papira i peska. „Cvetno umeće ikebane“ privuklo je pažnju učesnika. Ikebana, tradicionalna japanska umetnost cvetnog dizajna, koristi linije, boje, masu, formu, pokret, prostor, oblik, ravnotežu i bogatu tradiciju japanske kulture, religije i simbolike kako bi uhvatila savršenu nesavršenost prirode i ljudske emocije u cvetnom dizajnu.
Foto: CSU/ Fejsbuk

U okviru radionice „Fenomen zvani MANGA stripovi“, CSU Šabac i Treninga centar Šabac posetili su predstavnici Ambasade Japana.

Otvorena je i izložba „Likovi iz anima i mangi“ u kojoj su učestvovali učenici šabačkih škola.

Radionice u CSU traju do petka, 20. januara.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa