19. januar 2023.19. jan 2023.
Simbolično plivanje za Časni krst u Ljuboviji

Simbolično plivanje za Časni krst u Ljuboviji

Tradicionalno plivanje za Časni krst, koje se svake godine održava u etno selu „Vrhpolje“, ovog puta je održano na malo drugačiji način zbog velikog vodostaja Drine. Bezbednost je bila na prvom mestu pa su, umesto plivanja, učesnici celivali Časni krst i zaranjali u hladnu Drinu.

Za 16. plivanje na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje prijavilo se 24 učesnika. Organizatori su svim prijavljenim učesnicima uručili zahvalnice, a kao posebni pobednici i dobitnici pehara izdvojili su se naš sugrađanin Savo Savić, najmlađi učesnik Filip Aleksić i jedina učesnica Kristina Filipović.

S obzirom da je takmičarski deo plivanja ovog puta izostao, učesnik kome će Časni krst pripasti određen je izvlačenjem papirića sa imenima. Sreću da ove godine kući ponese Časni krst imao je Vladan Josipović.

Kao i svake godine, Časni krst dar je Radivoja Filipovića Lakija iz Požege. Pokrovitelj plivanja je Opštine Ljubovija, na čelu sa predsednikom Milanom Jovanovićem, a podršku organizatorima pružila je i Turistička organizacija opštine Ljubovija sa direktorkom Jelenom Tešić.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa