19. januar 2023.19. jan 2023.
Foto: Glasa Podrinja

Foto: Glasa Podrinja

Tribina u Medicinskoj školi o značaju HPV imunizacije

U okviru obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice 2023. u Medicinskoj školi "Dr Andra Jovanović" organizovana je tribina pod nazivom „HPV imunizacija“ namenjena učenicima sa kojima su razgovarali eminentni stručaci.

Tribinu je organizovao Tim za zdravstveno vaspitanje Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“, Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac i Zavod za javno zdravlje Šabac .

Prisutnima se obratio naučni saradnik, dr sc. med Zoran Stanković, pedijatrijski ginekolog, predsednik Udruženja DAGS (dečija i adolescentna ginekologija Srbije), koji je i generalni sekretar Svetskog udruženja za dečiju i adolescentnu ginekologiju, i domaćin 20. Svetskog kongresa pedijatrijske ginekologije, koji se održava 18-21.maja 2023. u Beogradu. Dr Stanković je takođe i doskorašnji načelnik Republičkog centra za planiranje porodice Instituta za majku i dete.

Dr Zoran Stanković u razgovoru sa učenicima otklonio je najčešće nedoumice u vezi sa HPV vakcinom i pozvao ih da ukoliko imaju dodatna pitanja kontaktiraju zdravstvene radnike koji će im pomoći da dobiju istinite informacije i savete.

Doktorka Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac mladima je govorila o obuhvatu imunizacije HPV vakcinom u Šapcu, značaju vakcinacije i strategiji koju sprovodi Dom zdravlja kako bi sugrađane upoznali sa svim segmentima brige o zdravlju mladih.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa