23. januar 2023.23. jan 2023.
Mačva.info

Mačva.info

Atar Parašnica pod vodom, Sava raste, Drina u stagnaciji

Zbog obilnih padavina prethodnih nekoliko dana u našoj zemlji, ali i regionu, reke Drina i Sava izlile su se i u nebranjene delove u Mačvi. Prema podacima mernih stanica, Drina ima trend blagog opadanja, ali je Sava i dalje u porastu.

“Drina se povlači u korito u Badovincima, pratimo situaciju iz časa u čas, obilazimo teren i stanje nije alarmantno. Sava raste i pravi problem u nebranjenom delu u Crnoj Bari, i to je pod stalnim nadzorom članova Štaba, koji su u pripravnosti 24 sata”, rekao je Branko Danilović, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić.

Na reci Savi kod Šapca i Sremske Mitrovice već je proglašena redovna odbrana od poplava, a prognoza je da će u naredna tri dana nivo vodostaja porasti između 30 i 40 cm.
Mačva.info

" Zbog velikog vodostaja reke Drine i samog porasta reke Save došlo je do izlivanja u nebranjeni deo,u atar zvani Parašnica. Prognoze porasta reke Save u narednih par dana sigurno će uticati na porast nivoa vode u nebranjenom delu", izjavio je Slaviša Pantelić, sekretar MZ Crna Bara.

Mačva.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa