23. januar 2023.23. jan 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Sportska Hala "Zorka" u potpunosti isplaćena i u vlasništvu grada

Sportska hala „Zorka" je 30. decembra prošle godine u potpunosti isplaćena i prvi put je u vlasništvu grada i građana Šapca. Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istakao je da se ponosi ovom činjenicom i navodi da nastoje da kapitalni objekti koji su značajni za Šabac budu u vlasništvu grada, kako bi njima mogli adekvatno da raspolažu, za dobrobit građana.

-Ranije je Hala bila u vlasništvu Hemijske industrije „Zorka“. Zbog dobrog poslovanja grada, kao i zbog potrebe da grad velike, kapitalne objekte ima u svojoj svojini, otkupili smo Halu, i isplatili je u potpunosti, po ceni dogovorenoj pre nešto više od godinu dana, a to je 700.000 evra. Korist od ovoga će imati ne samo šabački sportisti, nego i manifestacije koje će se u buduće organizovati u Hali. Radi se o objektu koje nema samo materijalnu, nego i emotivnu vrednost, zbog toga što su najveći uspesi Rukometnog kluba „Metaloplastika“ i grada Šapca postignuti u toj dvorani. Pravimo od Šapca grad budućnosti, ali ne zaboravljamo ni ono što se dešavalo u prošlosti. Uspesi „Metaloplastike“ su bili simbol grada, naveo je gradonačelnik Pajić.

Hala je kupljena od AIK banke, u čijem vlasništvu se poslednjih godina nalazila. Gradonačelnik je istakao da su uspeli značajno da spuste cenu u odnosu na ono što je banka tražila, ali su se i obavezali da u 2023. i 2024. godini ovaj objekat nosi naziv „AIK dvorana“.


-AIK banka nam je spustila cenu za više od 400.000 evra, tako da ćemo uzvratiti ovim vidom reklame. Grad i naše privrednike ćemo promovisati u unutrašnjosti Hale. Nameravamo da dodatnim sadržajima omogućimo i ljudima koji žele sportom da se bave rekreativno to mogu u Hali. Videćemo da li ima zainteresovanih za stoni tenis, kuglanje, teretanu... Biće to mesto okupljanja naših sugrađana koji žele da se bave sportom, ali i mesto gde će se dolaziti na sajmove, koncerte i druge manifestacije koje mogu da okupe veliki broj posetilaca. Upravljanje ćemo poveriti Sportskom savezu Šapca, jer smatramo da oni na najbolji način brinu o našim sportskim objektima, što se vidi na primerima Sokolskog doma i otvorenog terena „Milovan Stepandić Stepi“, rekao je gradonačelnik.

Rekonstrukcija Hale nije bila moguća pre nego što bude u vlasništvu grada. Investiciona ulaganja su predviđena za naredni period.

-Treba se setiti da smo 2020. godine zatekli ogroman katanac na Hali, a pre toga je bila van upotrebe gotovo dve godine. Rukometni klub „Metaloplastike“ je morao međunarodne utakmice da igra u drugim gradovima. Objekat u kom su postizani najveći uspesi u rukometu nije bio u funkciji sporta. Otkupili smo je bez ijednog dinara kredita, kao što radimo i sve ostalo, istakao je gradonačelnik Pajić.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa