27. januar 2023.27. jan 2023.
Najluksuznija naselja za odmor u Beogradu - Upoznajte najatraktivnije delove prestonice Srbije

Najluksuznija naselja za odmor u Beogradu - Upoznajte najatraktivnije delove prestonice Srbije

Beograd je oduvek bio turistički centar Srbije i regiona. Upravo zbog velikog i sve većeg broja turista, kao i potrebe da se odgovori zahtevima turista u Beogradu dolazi do promena na tržištu nekretnina.

Zbog toga, ali i zbog činjenice da se na tržištu najviše prodaju manji, ali luksuzni stanovi, danas epitet luksuznog naselja dobijaju i neka naselja koja to pre nisu bila. Dobar primer za to bi bilo Banovo Brdo.

Takođe, Beograd je grad u kom odseda najveći broj stranaca. S obzirom da veliki broj njih dolazi iz svetskih metropola, moralo se odgovoriti ponudom koja zadovoljava njihove standarde, pa tako nastaje Beograd na vodi.

Sve ovo dovelo je do toga da neka nova naselja postanu luksuzna, a da neka koja su tradicionalno važila za luksuzna izgube taj epitet. Stoga hajde da pogledamo koja su to trenutno najluksuznija naselja za odmor u Beogradu.

Stari grad - Neprocenjiva vrednost duha Beograda


Kada govorimo o luskuznim naseljima za odmor u Beogradu, Stari grad je nezaobilazno naselje i tradicionalno se nalazi na listama luksuznih naselja. Iako nije luksuzno naselje u modernom značenju, koje podrazumeva, bazene, spa centre na svakom koraku i luksuzne stambene objekte, ipak je reč o elitnom naselju. Jer Stari grad je jezgro dešvanja u Beogradu. Mesto gde sve počinje i završava se i ujedno nezaobilazno mesto za turiste.

Ono što će ovo naselje da učini luksuznim jeste i veliki broj butika, odličnih restorana, atrakcija i znamenitosti koje čine Beograd prepoznatljivim. Dovoljno je reći da se u Starom gradu nalaze Knez Mihailova, Beogradska tvrđava, Kalemegdanski park i Skadarlija i jasno je o kakvoj lokaciji je reč.

Beograd na vodi - Najmodernije naselje u regionu


Primer modernog luksuznog naselja je upravo Beograd na vodi. Izgrađeno, u novom centru starog grada na obali Save, ovo naselje vrlo brzo postalo je simbol savremenog luksuza, prepoznatljiv širom regiona. Izgrađeno da odgovori zahtevima stranih turista i poslovnih ljudi koji dolaze iz svetskih metropola, Beograd na vodi je građen da prati standarde upravo velikih evropskih i svestkih gradova.

Tako ćemo upravo u ovom naselju moći da vidimo stanove, kakve smo do skoro tek u filmovima mogli da vidimo. Stanovi su opremljeni savremenom tehnologijom, modernim dizajnom i luksuznim detaljima koji se mogu sresti samo ovde. Pa su tako najluksuzniji aprtamani opremljeni privatnim liftom, te svojom privatnom bioskopskom salom. Penthausi poseduju i svoj infinity bazen kao i ogromen terase sa kojih se pruža pogled na panoramu Beograda. Samo naselje nudi naravno veliku gastronomsku ponudu, luksuzne kafiće, gym&spa centre, ali i još mnogo toga.


Vračar - Spoj duha prošlih vremena i savremene ponude


Vračar je najgušće naseljena opština u Beogradu, sa oko 80 000 stanovnika. Razlog ovolikoj naseljenosti jeste što je ovaj deo grada po mišljenju mnogih najlepši deo grada. Turističke atrakcije čine vračar poželjnim mestom za odmor. Upravo na Vračaru nalaze se obeležja Beograda kao što su: Hram Svetog Save, Muzej Nikole Tesle, Karađorđev park ali i čuveni vračarski kafiči i kafane spadaju u znamenitosti Vračara.

Pored navedenih atrakcija, ono što Vračar čini luksuzinim naseljem jeste i smeštajna ponuda. Iako je ovo deo grada gde možete videtei stare zgrade i zdanja i osetiti duh nekog starijeg Beograda, smeštajni kapaciteti su modernizovani. Tako ćete i na Vračaru pronaći privatne smeštaje koji će svoju cenu pravdati ne samo lokacijom, već i luksuznom ponudom.


Novi Beograd - Prvo moderno luksuzno naselje u Beogradu


Prvo moderno elitno naselje kakvo poznajemo danas je Novi Beograd. Kada je 2010. godine građeno za potrebe univerzijade, ovo naselje je imalo za cilj da odgovori na zahteve za visokim standardom, kao i da bude samodovoljno. Na prvi zahtev odgovorilo se kvalitetnim stambenim objektima građenim prema modernim arhitektonskim rešenjima, Dok se prednost Novog Begrada ogleda u tome što u ovom naselju možete obaviti gotovo sve aktivnosti koje obavljate u centru Beograda, tu su: butici, kafići, prostori za sportsku rekreaciju, luksuzni restorani, bioskopi, i čuveni trežni centar Delta city.

Zbog svega ovoga, ali i zbog odlične povezanosti sa ostalim delovima Beograda, uključujući i centar Novi Beograd je naselje koje je traženo ne samo kao naselje za život, već i kao mesto za odmor. Ako ste i vi rešili da provedete odmor baš ovde, na stranici - stan na dan A Blok, pronaći ćete povoljan i odličan smeštaj na Novom Beogradu.
Šta ova naselja nude posetiocima?

Visoke cene smeštaja u ovim naseljima opravdane su kvalitetnom ponudom, kako hotelskom, tako i apartmanskom. I dok se za hotelski smeštaj usluge kao što su wellness, spa, đakuzi očekuju, za apartmanski odnosno stan na dan smeštaj, to do skoro nije bio slučaj.

Međutim upravo u želji da se odgovori zahtevima turista apartmanska ponuda postala je bogatija i luksuznija. Tako su sve češći moderni, pametni stanovi, stanovi sa bazenom, saunom, parnim kupatilom, a na stranici apartmani sa đakuzijem Beograd možete da pronađete i privatni smeštaj u okviru koga je i đakuzi u ponudi.

Pored samih smeštajnih kapaciteta, ono što navedena naselja čini luksuznim, jeste i njihova ostala ponuda. U navedenim naseljima se nalaze najpoznatiji: butici, restorani sa bogatom ponudom, tržni centri, kafići, mesta za izlazak, mesta za sportsku rekreaciju, kao i mesta za relaksaciju.

Za koje naselje u Beogradu ste se vi odlučili da provedete odmor?

PR

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa