27. januar 2023.27. jan 2023.
Mileni Stamenić, profesorki Srednje poljoprivredne škole, Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete

Mileni Stamenić, profesorki Srednje poljoprivredne škole, Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete

Svetosavska nagrada za doprinos razvoju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja dodeljena je danas Mileni Stamenić, profesorki stručnih predmeta u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika Šabac. Pre šest godina, 2017. godine Svetosavsku nagradu ponela je sama Škola i time se upisala u istoriju našeg grada, kao prva šabačka obrazovna ustanova nosilac ovog prestižnog priznanja.



Milena Stamenić u šabačkoj poljoprivrednoj školi predaje od 1997. godine, a o kvalitetu njenog rada svedoče uspesi njenih đaka na republičkim i drugim strukovnim takmičenjima. U protekloj školskoj godini svoju zbirku priznanja za pedagoški i mentorski rad sa učenicima obogatila je trećim mestom na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, održanom u Topoli. To je samo najnovija, 13, u skoro neprekidnom nizu republičkih nagrada  na takmičenjima u organizaciji MPNTR od 2006. do danas.

 Pored takmičenja u organizaciji resornog Ministarstva, rad Milene Stamenić u cilju promovisanja Škole i njenih aktivnosti prepoznat je i na brojnim manifestacijama. Kao mentor osvojila je brojne nagrad među kojima  i nagrade sa Sajama obrazovanja u Novom Sadu 2017, Međunarodnog sajma Beoplant u Beogradu 2017, Novosadskog proleća 2013. i 2016, Festivala ruža Lipolist 2007, 2009, 2011, 2012, 2013, 2017, 2021. i nagrada za koordinatora timova na takmičenju iz učeničkog preduzetništva 2002-2012. u okviru međunarodnog BIP projekta  u organizaciji vlade Norveške.



Profesorka Stamenić je koordinator i realizator projekata prekogranične saradnje u vezi sa hortikulturom i održivim razvojem u svim ciklusima projekta zaključno sa Rosas 4H 2017-2019. Osim ovog projekta, aktivni je učesnik u svim Erasmus K1 i K2 projektima koje Škola realizuje već deset godina sa školama iz Francuske, Slovačke, Slovenije...

Nezaobilazni je deo svih projekata koji se organizuju u okviru škole. Tu se ubraja pre svega projekat rekonstrukcije školskog dvorišta, 2000 – 2010, kao i doprinos radu školskog humanitarnog fonda „Školarac“.

Svetosavska nagrada se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Svetosavska nagrada se dodaljuje svakog 27. januara, na Dan Svetog Save. 

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa