27. januar 2023.27. jan 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Program „Putevima milosti i spasenja“ za Savindan u Šabačkoj gimnaziji

Bogatim programom koji su pripremili učenici i nastavnici Šabačka gimnazija obeležila je školsku slavu, Svetog Savu. Veliki broj gostiju ispunio je svečanu salu, a uručene su i prigodne nagrade pobednicima konkursa za literarno stvaralaštvo. Tradicionalni obred rezanja slavskog kolača služio je episkop šabački Jerotej.
Foto: Glas Podrinja

-Sve je lepo kad se priprema s ljubavlju. Zaista sa uživanjem pripremamo našu školsku slavu i to je prilika da se okupimo, slavimo zajedništvo i naše rezultate, ali i da postavimo zalog za buduća vremena. Mi uvek našu stepenicu podižemo više i nadamo se da ćemo svaki put biti sve bolji i uspešniji. Zanimljivo je da je autorka današnjeg programa nekadašnji član dramske sekcije baš u našoj školi, profesor muzičkog je takođe bio đak ove škole i učestvovao u muzičkoj sekciji, profesor likvonog koji je napravio scenografiju je takođe bio naš đak. Zaista se trudimo da negujemo talente i drago nam je što ih imamo. Literarno stvaralaštvo je malo zapostavljeno i mi se trudimo da tu tradiciju obnovimo. Nagrade su način da podstaknemo naše najbolje učenike da se zalažu- rekla je direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković.

Foto: Glas Podrinja

Profesorka književnosti i srpskog jezika Ivana Isailović sa učenicima od prvog do četvrtog razreda je osmislila svečanost koja je uključila nastup hora i dramsku sekciju, uz prateće kostime.
Foto: Glas Podrinja

-Ideja je bila da na malo neobičniji, drugačiji način, predstavimo prvog srpskog arhiepiskopa, programom „Putevima milosti i spasenja“. Akcenat je upravo na dobrim, pozitivnim, hrišćanskim osobinama koje i Šabačka gimnazija i svako od nas kao pojedinac propagira. Kao profesori i pojedinci utičemo na decu da to poštuju i dalje šire- istakla je Isailovićeva.

Foto: Glas Podrinja
Glas Podrinja

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa