3. februar 2023.3. feb 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

JP „Ljubovija’’ nabavilo novu mašinu uz pomoć Evropske unije

JP „Ljubovija’’ nabavilo je uz pomoć Evropske unije novu kombinovanu mašinu sa kompletnom opremom za operativnu upotrebu (kašika 4 u 1 tzv. krokodilka, kašika od 300 mm, 400 mm, 800 mm, 1400 mm, hidraulični čekić, mehanička brza spojka) uključujući i raonik za čišćenje snega. Mašina je kupljena u okviru projekta „Unapređenje javne infrastrukture u podstandardnim seoskim naseljima u Ljuboviji“, koji se sprovodi kroz program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji"(EU SHAI). Ukupna vrednost projekta je 312.470 evra i on, pored kupovine kombinovane mašine, podrazumeva i rekonstrukciju opštinskog puta Alin grm - Šarampov i izgradnju mosta na Krupinskoj reci.

Ljubovija.info

„Nabavkom kombinovane mašine sa kompletnom pratećom opremom nastavili smo trend obnove mehanizacije u JP „Ljubovija“ i omogućili daleko efikasnije reagovanje u suočavanju sa izazovima održavanja vodotokova 2. reda i putne infrastrukture u navedenim naseljima, a sve u cilju unapređenja životnih uslova najugroženijih članova lokalne zajednice“, rekao je direktor JP „Ljubovija“ Srboslav Jagodić.


Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović je istakao da Opština u okviru istog programa sprovodi još jedan projekat, u naselju Uzovnica, koji je sada u završnoj fazi.
Ljubovija.info

„Kao što znate, u pitanju je projekat koji finansira EU i koji podržava stanovanje i aktivnu inkluziju osetljivih grupa u Ljuboviji. Projekat zbog kojeg smo danas ovde, a koji sprovodi projektni tim Opštine Ljubovija i JP „Ljubovija“ neposredno će doprineti poboljšanju uslova života i rada u ruralnim naseljima opštine Ljubovija, pre svega u Crnči i Donjoj Ljuboviđi. Kada su u pitanju druge aktivnosti projekta, potrebno je naglasiti da je za izvođenje radova na rekonstrukciji opštinskog puta Alin Grm-Šarampov izabran izvođač i ugovor je potpisan. Početak radova diktiraće postojeći vremenski uslovi. Kada je u pitanju izgradnja mosta na Krupinskoj reci, u toku je postupak javne nabavke za izvođenje radova“, izjavio je Jovanović.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa