7. februar 2023.7. feb 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Gradonačelnik Pajić obišao proizvodne pogone kineske kompanije Mint

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je obišao proizvodne pogone kineske kompanije Mint, koja uspešno posluje u Severozapadnoj radnoj zoni u Šapcu.
Glas Podrinja

- Za ovo se zaista vredelo boriti i veliko mi je zadovoljstvo da, kada posle godinu dana obiđem proizvodni pogon, vidim poslednju reč tehnike, najsavremenije mašine na svetu i 135 zaposlenih u fabrici površine 25 hiljada kvadrata. Započeta je gradnja i druge fabrike površine 28 hiljada kvadrata. Vrednost samo u investiranje u te dve fabrike biće preko 110 miliona evra, istakao je gradonačelnik Pajić.
Glas Podrinja

Istovremeno, gradi se i Minal, treća fabrika koja će zaposliti oko dve stotine ljudi. U toku je izgradnja treće Mintove fabrike od 84 hiljade kvadrata u kojoj će posao naći više od hiljadu Šapčana.
Glas Podrinja

- U oba pogona ove fabrike biće zaposleno četiri stotine ljudi. Ovde se proizvodi za najveće svetske proizvođače u automobilskoj industiriji pomoću savremene tehnologije kojom se upravlja elektronski. Od direktora sam čuo da se naši zaposleni obučavaju trostepenom obukom koja traje dve do tri godine, s obzirom da su u pitanju najsavremenije mašine. Siguran sam da će, u narednom peridou, kako se fabrike budu otvarale jedna za drugom, ovo biti jedan od najvećih proizvodnih pogona u gradu Šapcu. Zaista sam ponosan što je kineski Mint našao pravo mesto za ulaganje u gradu Šapcu, preko 300 miliona evra, što je velika dobrobit, kako za grad Šabac, tako i za Republiku Srbiju. Idemo u korak sa evropskim tehnologijama i siguran sam da će ovo biti pravi primer dobre prakse kineskih investicija u Srbiju i Šabac.
Glas Podrinja

Direktor Šubing Sjong istakao je fabrika proizvodi delove za autoindustriju.
- Naš proizvod je aluminijumski za savremene, električne automobile, koji se trenutno proizvode. Masovnu proizvodnju započeli smo krajem prošle godine. Trenutno ulazimo u fazu proizvodnje i u fazu izvoza. U prvu fazu uložili smo 50 miliona evra. Fabrika ima 25 hiljada kvadrata, a cela površina ovog postrojenja preko 100 hiljada kvadratnh metara, naglasio je direktor Sjong.
Glas Podrinja

Do kraja godine, u planu je izgradnja i četvrte fabrike ove kompanije.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa