7. februar 2023.7. feb 2023.
M. Repanović (foto: VK Šabac)

M. Repanović (foto: VK Šabac)

Šabačko evropsko proleće

Teško je razmišljati o proleću u najhladnijim danima ove zime, no sportsko, evropsko proleće je ipak nešto drugo, iako ne prati kalendar, jednako je posebno i motivišuće. Nakon devet godina čekanja Vaterpolo klub "Šabac" doneo je evropsko sportsko proleće u naš grad.

Meč u sredu, 8. februara od 20 časova, Šabac - Vašaš, biće prvi u evropski Šapcu koji će biti odigran u drugoj kalendarskoj godini u odnosu na onu u kojoj je započela sezona. Šabački vaterpolisti prvi put u svojoj istoriji igraju četvrtfinale nekog evropskog takmičenja i to drugog po snazi, a šabački kolektivni sport ima privilegiju da nakon gotovo decenije ima predstavnika među osam najboljih klubova.

K. Šulc (foto: Glas Podrinja)


Šabac je u četvrtfinalu, jedini je predstavnik, ne samo Srbije, već i regiona u ovom takmičenju, a na putu do ove faze ostvario je pet pobeda i samo dva evrokup poraza. Ukupno je do sada, ove sezone u Evropi odigrao 11 mečeva, ostvarivši šest trijumfa i pet poraza.

U Evro kupu Šabac je savladao: Solaris 16:6, Trst 10:9, Eks Provans 11:5, Jadran (HN) 9:5, Barselonu 13:10, a poraženi su od Barselone 12:11 u revanšu i Vašaša 10:4.


Iako je Vašaš veliki favorit i ima prednost iz prvog meča, mađarski velikan je poslastica za sve Šapčane i poklonike sporta napravljena od velikih uspeha protiv velikana: Trsta, Jadrana, Eks Provansa, Barselone, Steaue.

Velika prilika za spektakl i pune tribine (foto: Glas Podrinja)


Sve je počelo eliminacijom učesnika Lige šampiona, Crvene Zvezde u plej ofu domaće lige, potom duplom pobedom protiv Partizana, kvalifikacijama za Ligu šampiona, nastavljeno kroz jesen do proleća, sportskog, februarskog.

Poslednje četvrtfinale igrala je Metaloplastika 2014. u Čelendž kupu. Nakon toga, do ove sezone, "plastičari" su još četiri puta nastupali u Evropi, Medicinar jednom, VK Šabac dva puta, ali nisu uspeli da dočekuju drugi deo sezone.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa