8. februar 2023.8. feb 2023.
Saopštenje povodom obraćanja narodne poslanice Ivane Parlić u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Saopštenje povodom obraćanja narodne poslanice Ivane Parlić u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Elixir Grupa (Elixir group) i Elixir Zorka (Elixir Zorka) najoštrije demantuju laži o zloupotrebi radnog angažovanja i ugrožavanju zdravlja štićenika Kazneno popravnog zavoda Šabac, koje je narodna poslanica Ivana Parlić iz Narodne stranke iznela u svom obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Elixir Grupa, kojoj pripada Elixir Zorka – Mineralna Đubriva iz Šapca, ima potpisan ugovor o saradnji sa KPZ Šabac od 04.05.2022. godine, po kom je određeni broj štićenika Zavoda angažovan na poslovima u krugu Zorke. Po ugovoru koji je obnovljen i ove godine, manje ekipe štićenika dolaze u krug fabrike uglavnom subotom, jer su tokom radne nedelje angažovani od strane drugih kompanija iz Šapca.

Štičenici KPZ obavljaju isključivo lakše poslove na čišćenju pogonskih i magacinskih prostorija za mineralna đubriva ili fabričkog kruga Zorke, u skladu sa ugovorom i uz nadzor stručnog lica. U skladu sa procedurom, po dolasku u Zorku štićenici svaki put zaduže propisanu radnu opremu i prođu obuku o bezbednosti i zdravlju na radu, o čemu postoji uredna pisana dokumentacija.

Nikada nijedan štićenik ove ustanove nije u Zorki obavljao nikakve visoko kvalifikovane poslove koji podrazumevaju rukovanje sa opasnim materijama, hemikalijama ili otpadom, niti bilo kakve složenije industrijske poslove.

Apsolutna je laž da je bilo ko imao ikakve zdravstvene probleme tokom ili usled radnog angažovanja u Elixir Zorki. Nikada nije došlo ni do jednog incidenta na radu, niti se iko od štićenika ikada požalio na bilo kakve zdravstvene tegobe, a kamoli na neke drastične povrede i teška zdravstvena stanja, što se može proveriti i u KPZ Šabac.

Pozivamo nadležne organe da ispitaju sve navode koje je narodna poslanica u svom javnom obraćanju iznela na račun Elixira i radnog angažovanja štićenika KPZ Šabac i o tome obaveste javnost.


Malicioznost iznetih laži ne želimo da komentarišemo, već apelujemo na narodne poslanike da ne zloupotrebljavaju Elixir Grupu, koja zapošljava 2.000 građana Srbije, za jeftine političke obračune i manipulaciju javnosti, što je u ovom slučaju značilo i nepotrebno uznemiravanje porodica štićenika KPZ Šabac čija imena su uz niz izrečenih laži danas pročitana u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Eliksir Grupa

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa