8. februar 2023.8. feb 2023.
Dvokić prvi hodač Srbije među mlađim pionirima (foto: Martina Pavlović)

Dvokić prvi hodač Srbije među mlađim pionirima (foto: Martina Pavlović)

Tri medalje "sprintera", jedna šampionska titula

Na Prvenstvu Srbije u seniorskim višebojima i Prvenstvu Srbije za mlađe pionire, atletičari Sprinta su uzeli po zlato, srebro i bronzu. Šampion Srbije je postao Aleksandar Dvokić u hodanju na 1000 metara sa 5:44,89 i devet sekundi bio daleko od državnog rekorda u kategoriji mlađih pionira.

Aleksandar je bio i četvrtoplasirani na subotnjem Prvenstvu Srbije za starije pionire u disciplini 2000 metara hodanje sa 12:21,87.

M. Čajić i N. Rosić u nadmetanju na 60 metara (Čajić treći s desne strane, Rosić drugi s leve) (foto: Martina Pavlović)


Milan Čajić je vicešampion Srbije u seniorskom sedmoboju sa tri lična rekorda (bacanje kugle, 60 metara sa preponama i izjednačen rekord u skoku motkom), a Veljko Rosić bronzani u istoj disciplini sa čak šest ličnih rekorda (60 metara, skok udalj, bacanje kugle, 60 metara prepone, skok motkom i sedmoboj). Nikola Rosić je završio kao četvrti sa tri lična rekorda (skok uvis, bacanje kugle i skok motkom).

V. Rosić i M. Čajić na stazi (foto: Martina Pavlović)


Treba napomenuti da je Milan imao pehove u disciplinama skok udalj (odraz u najdaljem skoku je bio preko 25 cm ispred linije prestupa), kao i u skoku uvis i u skoku s motkom gde je letva padala na visinama ličnih rekorda posle dosta "dvoumljenja". Pehovi su uticali i na malo lošije izdanje u trci na 1.000 metara, što je akumuliralo u zbiru oko 200 poena i vicešampionsku poziciju. Milan je prošle godine bio prvak Srbije u ovoj disciplini sa 4452 poena i na ovom takmičenju je sve vreme bio blizu obaranja rekorda, ali je poslednji peh u skoku motkom utica na zbir 4379. Veljko je tek stariji junior, a debitovao je kao senior i osvojio 4.254 boda.

Nikoli Rosiću je ovo bio kontrolno trening-takmičenje pred sezonu na otvorenom, kada će nastupati u disciplini gde ima najviše uspeha-bacanje koplja.

Takmičare Sprinta predvodili su Ivan Đinić i Dragan Radivojević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa