8. februar 2023.8. feb 2023.
O. Stojanović najbolji u revanšu (foto: Glas Podrinja)

O. Stojanović najbolji u revanšu (foto: Glas Podrinja)

Vašaš u polufinalu

Šabac - Vašaš 6:9 (1:2, 2:3, 0:1, 3:3).

Čudo se nije dogodilo i pred punim tribinama VK Šabac je večeras okončao svoje dugo evropsko putešestvija ove sezone. Četvrtfinale beše poslednja stanica u istorijskoj sezoni na evro sceni.

Borba u bazenu (foto: Glas Podrinja)


Vašaš je iskusniji i kvalitetniji što je pokazao večeras, a prema mišljenju oba trenera, odigrali su jedan od najboljih mečeva sezone.

-Nemam šta da zamerim mojim igračima. Uvek postoje greške, međutim borbenost i htenje su bili na najvišem nivou. Vašaš zasluženo odlazi u polufinale, mi se okrećemo preostala dva takmičenja - rekao je trener Šapca Nemanja Ličanin.


K. Šulc (foto: Glas Podrinja)


Nije delovao gost snađeno u prvom periodu, napravio je mnogo grešaka. Ipak, Šabac to nije iskoristio na pravi način, Mitrović je bio odličan na golu, mnogo upućenih udaraca bilo je neprecizno, te je teško oteti se utisku da je u ovom periodu propuštena prilika da se umanji zaostatak iz prve utakmice. Iskustvo je donelo dva gola za Vašaš.

Već u drugoj četvrtini su timovi izgledali sigurnije, no Mađari su imali iskustvo i kvalitet na svojoj strani da drže meč pod kontrolom. Nedostajao je Koptsev domaćima, a u smanjenoj rotaciji i boljoj koncentraciji Vašaša, meč je po pitanju polufinalista, žargonski rečeno "ubijen".

U trećem periodu je Šabac imao nekoliko okvira gola, nekoliko puta je Mitrović briljantno zaustavio udarce domaćih, a uz odličan nastup Gavrilovića na golu Šapca doneo je kvartal bez mnogo pogodaka.

Pune tribine pozdravile sjajnu evro sezonu Šapca (foto: Glas Podrinja)


Poslednjih osam minuta bili su dinamični i efikasni. Bolja igra je Šapcu donela častan oproštaj.

- Uz ovakvu odbranu, možemo da igramo protiv bilo kojeg kluba u Evropi. Vrlo sam zadovoljan kako smo izgledali posle nekoliko loših nastupa, Bane je bio neverovatan na golu i ovo je podstrek za dalje. Priča koju pravi Šabac je izvanredna, srce je puno videti toliko dece, igrati u atmosferi koja je vatrena, a opet sportska. Ovo je primer za sve klubove - smatra trener Vašaša Slobodan Nikić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa