9. februar 2023.9. feb 2023.
Najmlađi će pamtiti sezonu 22/23. (foto: Glas Podrinja)

Najmlađi će pamtiti sezonu 22/23. (foto: Glas Podrinja)

Evropska sezona za pamćenje

Putešestvije šabačkih vaterpolista Evropom okončano je sinoć, u četvrtfinalu Evro kupa. Prvi put od osnivanja Šapčani su uspeli da dočekaju drugi deo sezone u evropskom takmičenju, izbore četvrtfinale i zabeleže najveći broj utakmica na internacionalnom nivou, u jednoj sezoni, od kada klub postoji.

Nastupom među osam ekipa bili su jedini predstavnik regiona u ovoj fazi. Tokom prethodnog dela takmičenja eliminisani su: C. Zvezda, Partizan, Valis, Mladost Zagreb, Solaris Šibenik, Kranj, Primorac Kotor, Jadran Herceg Novi


Revanš utakmica protiv Vašaša bila je 12. ove sezone u Evropi, a osma u Evro kupu. Sve je započelo u kvalifikacijama za Ligu šampiona u jesen 2022. godine. Upravo Vašaš je bio i prvi evro rival u sezoni, na turniru drugog kruga kvalifikacija za Ligu šampiona u Splitu.

Reprezentativac iz redova Šapca: O. Stojanović (foto: Glas Podrinja)


Nakon Vašaša u Splitu usledili su dueli protiv Savone (Italija), Steaue (Rumunija), Jadrana (Hrvatska), a potom je niz nastavljen u Evro kupu utakmicama gde su na drugoj strani bili: Solaris (Hrvatska), Trst (Italija), Pej D Aks Natation (Francuska), Jadran (C. Gora), Barselona (Španija) u dva navrata i na koncu dvomeč protiv Vašaša (Mađarska). Ostvareno je pet pobeda, što je takođe najbolji učinak u Evropi za Šapčane do sada.

Šabac je u tekućoj sezoni igrao protiv još dva učesnika polufinala EK, oba iz Italije, Savone i Trsta. Protiv Savone u Splitu, Šabac je bio u prednosti veći deo meča, imao i plus dva, prednost u poslednjoj četvrtini, ali su Italijani ipak uspeli da preokrenu i slave 10:8. Nedugo potom, protivnik je bio Trst, jedan od favorita za osvajanje Evro kupa, ali ga je Šabac savladao 10:9 ostavio iza sebe na tabeli turnira Evro kupa, a u istoriju kluba upisao jedan od najvećih trijumfa.


-Velika sezona u Evropi za nas, sjajni mečevi, odlični rivali, posebna atmosfera, jedinstvena, na Gradskom bazenu i generalno učinak koji je podstrek za naredne sezone, sve u želji da se naprave novi koraci napred. Vašaš je najbolji tim u takmičenju, za nas prvi favorit za pehar. U ovom trenutku su ispred nas, a kada uspete da eliminišete ovakvu ekipu, onda ste kandidat za trofej - istakli su u klubu u prvim utiscima nakon revanša četvrtfinala.

M. Tubić (foto: Glas Podrinja)


Evropske sezone
Do sada VK Šabac je u Evropi nastupao četiri sezone i u pet takmičenja. Početkom prethodne decenije igrao je u kvalifkacijama za ondašnji LEN kup, danas Evro kup. Nakon šampionske titule 2019. Šabac je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prethodne je nastupao u Evro kupu. Tekuću sezonu je započeo u kvalifikacijama za elitno takmičenje, a potom igrao u Evro kupu.


T. Šaikutidinov (foto: Glas Podrinja)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa