24. februar 2023.24. feb 2023.
Beta

Beta

Skupština Srbije danas o novim zajmovima i izveštajima o radu nezavisnih institucija

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu vanrednu sednicu sa 26 tačaka dnevnog reda, među kojima je i više međudržavnih sporazuma kao i izveštaja o radu nezavisnih institucija u 2021. godini.
Na dnevnom redu sednice su, između ostalog, predlozi zakona o potvrđivanju dva Finansijska ugovora sa Evropskom investicionom bankom o izgradnji železničkog koridora X, o potvrđivanju ugovora o zajmu za taj projekat sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.


Na dnevnom redu je i o potvrđivanju Finansijskog ugovora sa Evropskom investicionom bankom za Razvoj rečne transportne infrastrukture u Srbiji.

Poslanici će razmotriti i izmene i dopune Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Srbije.

Planirano je da na jednoj sednici izveštaje o radu za 2021 godinu podnesu Agencija za sprečavanje korupcije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zaštitnik građana, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, Agencija za energetiku, Komisija za zaštitu konkurencije, Fiskalni savet, Republička komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Kancelarija za javne nabavke, Državni revizor, Komisije za kontrolu državne pomoći, Komisija za hartije od vrednosti i Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Na sednici je planirano i predstavljanje kandidata za direktora Agencije za sprečavanje korupcije.



Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa